Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Την νέα Πρέσβη υποδέχθηκε ο Καρθαγένης Αλέξιος

tinisia
 
ROMFEA.GR | Την Παρασκευή 5 Απριλίου το βράδυ αφίχθηκε στην Τύνιδα για να αναλάβει τα καθήκοντά της η ΑΕ η Πρέσβυς κα Άννα Κόρκα, προερχομένη από την Δνση του διπλωματικού γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών κου Τσιάρα.
Στο αεροδρόμιο την νέα επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελλάδος υπεδέχθη ο επιτετραμμένος κος Σωκράτης Σουρβίνος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, ο οποίος και διεβίβασε τις ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου Β´.
Την επομένη ο Μητροπολίτης είχε κατ´ ιδίαν συνάντησιν και συνεργασία με την Πρέσβυ για θέματα που αφορούν στην τοπική Εκκλησία και τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες υπό τις οποίες επιβιώνει.
Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος υπό του πρωτοσυγκελλεύοντος π. Κωνσταντίνου Ανθουλιά, παρουσία της Ελληνικής Κοινότητος και των εργαζομένων στην Πρεσβεία, κατά το Θείο Κήρυγμα, προσεφώνησε την ΑΕ παρουσιάζοντάς την στο Εκκλησίασμα και τονίζοντας ότι ο ισχνός αριθμητικώς Ελληνισμός της Τυνησίας συσπειρωμένος γύρω από την Εκκλησία αποθέτει ελπίδες και προσδοκίες στο φωτεινό και πολλά υποσχόμενο πρόσωπο της Πρέσβεως και ότι επιθυμία όλων είναι η ενότητα και η αγάπη μεταξύ των ακλονήτων και υπεραιωνίων Θεσμών Πολιτείας και Εκκλησίας, που σε αυτές τις ευαίσθητες και αλλόθρησκες περιοχές είναι ιδιαίτερης αξίας και ερείδονται φυσικά στον αλληλοσεβασμό.
Εκ μέρους του Πατριάρχου προσεφέρθη στην Πρέσβυ αναμνηστική εικόνα ευλογία της Μητροπόλεως με τις παραστάσεις που αντιπροσωπεύουν όλους τους Ορθοδόξους Ναούς στη Βόρειο Αφρική. Ακολούθησε δεξίωσις της Ελληνικής Κοινότητος και γεύμα από τη Μητρόπολη.
Την Παρασκευή η Εξοχωτάτη παρέστη στην ακολουθία των Δ´ Χαιρετισμών, στην οποία εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος.
Καλή λοιπόν παραμονή στην Τύνιδα, καλή δύναμη στην αποστολή της για το καλό του Ελληνισμού μας και την ενδυνάμωση των ιστορικών θεσμών και αξιών του Έθνους μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου