Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αξώμης Πέτρος: Με δυσκολία λειτουργούν τα σχολεία στην Αντίς Αμπέμπα

Romfea.gr

DSCN4172

Την Πέμπτη  πρό των Βαΐων έφτασε στην Αντίς Αμπέμπα ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος.
Το Σάββατο του Λαζάρου ο π. Χρυσόστομος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην αίθουσα τελετών των Σχολείων, όπου εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και γονείς.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης ομίλησε στους μαθητές και τους εκκλησιαζόμενους και στη συνέχεια συζήτησε με τα μέλη της κοινότητας για τη ζωή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογραμμίζοντας πως η κρίση δυσκολεύει και τη λειτουργία των σχολείων.
Έδωσε, εν τούτοις, την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να μην διακοπεί κανένα πρόγραμμα.
Την Κυριακή των Βαΐων στον κατάμεστο Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης λειτούργησε με τον π. Χρυσόστομο, ευλογήθησαν τα Βάια και μετά το Θείο Κήρυγμα του Μητροπολίτου μετέβησαν στα γραφεία του Ιερού Ναού όπου το Δ.Σ της Φιλοπτώχου αδελφότητος «Αγ. Φρουμεντιος» που έχει ιδρύσει ο Μητροπολίτης από την άφιξη του έγινε η διανομή από τις κυρίες του Φιλοπτώχου των βοηθημάτων και των δώρων.
 
DSCN4133
 
Ο Μητροπολίτης συνεχάρη το συμβούλιο και όλους όσοι βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια. Να σημειωθεί ότι οι τακτικώς επιδοτούμενοι κατά την διάρκεια όλου του έτους είναι 100 οικογένειες, ενώ η Κοινότητα ενισχύει και βοηθάει εξ ολοκλήρου καθ΄ όλον το έτος 350 οικογένειες.
Ο Μητροπολίτης συνεργάστηκε επίσης με τον Εξ. Πρέσβη της Ελλάδος κ Νικ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος είναι ενήμερος ότι δυστυχώς το 1/3 περίπου των Χριστιανών ανήκει σε Προτεσταντικές ομολογίες διότι ενισχύονται, όπως είπε, από όλη την Ευρώπη, πλην της Ελλάδος, η οποία αδιαφορεί.
Παρήγορα σημεία, τόνισε, είναι ότι ο εμπορικός κόσμος της Ελλάδος άρχισε να κινείται στην Αιθιοπία.
Ο Μητροπολίτης θα συναντηθεί αυτές τις ημέρες με τον Πατριάρχη Αιθιοπίας κ. Ματθία για να συζητήσουν διάφορα θέματα.           
 

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/16731-axomis-petros-sxoleia
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου