Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Συνάντηση Πατριάρχη Αιθιοπίας με τον Μητροπολίτη Αξώμης

γραφείο ειδήσεων Amen.gr
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αιθιοπίας Ματθία είχε το πρωί της Μεγ.Τετάρτης, 1η Μαΐου 2013, ο Μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος, ύστερα από επιθυμία του Προκαθημένου της Αιθιοπικής Εκκλησίας. Πιο συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Ματθίας, όπως αναφέρει δελτίο τύπου της Ι.Μ.Αξώμης, πληροφορήθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης την άφιξη του Μητροπολίτη Πέτρου, και "παρεκάλεσε να συναντηθούν".
"Είναι γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος συνδέεται από το 1992 με τον Πατριάρχη Αιθιοπίας, ότε δι ολίγας ημέρας ο Πατριάρχης έφτασε εις την Αιθιοπία οτε υπήρξε η κρίσιμος κατάστασης δια την Εκκλησίαν της εκ του γεγονότος της λαθραίας αναχωρήσεως του Πατριάρχου Μερκουρίου (οργάνου του τότε δικτατορικού καθεστώτος). Ο Πατριάρχης ανέφερε εις τον Σεβασμιότατο την λειτουργίαν του Πατριαρχείου ως δύο αδελφές Εκκλησίες δια τον λαόν της Αιθιοπίας, ότι γνωρίζει την συμπαράσταση του εις τον Αιθιοπικόν λάον δια της Ι.Μητροπόλεως του", αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, στο οποίο σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Αιθιοπίας παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Πέτρο να διαβιβάσει τις ευχαριστίες του "εις τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ κ Θεόδωρον για τις συγχαρητήριες ευχές του και το ωραίον δώρον του".
Ο Μητροπολίτης Αξώμης επανέλαβε ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας περιβάλει με αγάπη το νέο Προκαθήμενο της Αιθιοπικής Εκκλησίας και οπωσδήποτε συν Θεώ θα συναντηθούν.
Ανήμερα του Πάσχα ο Πατριάρχης Αιθιοπίας θα έχει νέα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αξώμης.

http://www.amen.gr/article13634

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου