Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ιεραποστολή και Χρόνος...

Τι να πει κανείς για το χρόνο και την Ιεραποστολή; Ιεραποστολή είναι όλος ο χρόνος μας. Δε γίνεται να πεις πως Ιεραποστολή είναι μια συγκεκριμένη μέρα, μια συγκεκριμένη ώρα του χρόνου! Ή κάνεις Ιεραποστολή ή δεν κάνεις. Είναι μια διαρκής μαρτυρία, συνεχώς στέλνουμε μηνύματα Χριστού. Δίνουμε Φως κι όποιος θέλει παίρνει. Καθημερινά σε όλη μας τη ζωή, Ιεραποστολή είναι αυτό που εκφράζουμε με λόγο, έργα και κινήσεις.

Ιεραποστολή και χρόνος κυλούν μαζί…στην καθημερινότητά μας και στους αιώνες. Έχουμε πάρει την εντολή από τον ίδιο το Χριστό να «μαθητεύσουμε πάντα τα έθνη». Οι πρώτοι ιεραπόστολοι ήταν οι μαθητές του Κυρίου, αυτοί ξεκίνησαν με φλόγα και με τη Θεία Χάρη να διδάξουν σε όλα τα έθνη την Αλήθεια. Και δημιούργησαν την Eκκλησία. Είναι το έργο των Αποστόλων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και διαρκώς μεγαλώνει. Η πίστη μας έφτασε σε μας μέσω της Ιεραποστολής, οι Απόστολοι, οι Μάρτυρες, οι Άγιοι, οι Πατέρες της Εκκλησίας αλλά και οι απανταχού χριστιανοί μεταδίδουν το μήνυμα της Αλήθειας και της Ζωής. Αυτό το μήνυμα μεταλαμπαδεύουν και θα μεταλαμπαδεύουν οι χριστιανοί στην αιωνιότητα.

Ιεραποστολή δεχτήκαμε κι εμείς από ανθρώπους που με τη βιοτή τους, τις διδαχές τους και την αγάπη τους μας μετέδωσαν τον αληθινό Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Είμαστε τυχεροί που μας δόθηκαν τέτοιες ευκαιρίες. Οφείλουμε όμως στο χρόνο που μας μένει να το ανταποδώσουμε και να το διαδώσουμε με κάθε τρόπο και χωρίς φόβο και αμφιβολία. Κι αν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω αρκεί να βιώνουμε στην ψυχή μας διαρκώς τον Θεό. Γιατί Ιεραποστολή είναι να έχεις κάτι εσύ που σε χορταίνει, σε ευχαριστεί και να έρχεται κάποιος πεινασμένος και χλωμός να σε βλέπει πόσο ευχαριστημένος είσαι και να του λες «Έλα, πάρε κι εσύ και ζήσε το ακόμη καλύτερα!». Μακάρι κάθε λεπτό του χρόνου μας να το βιώνουμε έτσι ώστε να γίνεται Ιεραποστολή.

 
Ιωάννα Φουσέκη
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Παιδαγωγικού Τμήμ. Δημοτικής
Εκπαίδευσης Αθηνών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου