Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Χειροτονίες Κληρικών στη Σιέρρα Λεόνε

από την Ι.Μητρόπολη Γουινέας

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου & Αγίου Γεωργίου στην Freetown, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον Διάκονο Βάιο Hancile, Διάκονο τον Υποδιάκονο Ααρών και χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ελευθέριο Edmonson, τον οποίο και διόρισε Προιστάμενο του Καθεδρικού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος ως επί το πλείστον στην σταυρική θυσία του Ιησού Χριστού και στο τέλος συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο για το πολύπλευρο και θεάρεστο έργο που επιτελεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στην Σιέρρα Λεόνε, τις εξ Αυστραλίας εθελόντριες καθηγήτριες Μαίρη Αδαμοπούλου και Ελένη Αντωνίου και όλους όσους συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην καρποφορία του Ιεραποστολικού έργου στην χώρα.

CIMG2078




Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό για την έναρξη του νέου τριμήνου της σχολικής χρονιάς στο οποίο παρέστησαν οι εκπαιδευτικοί και η μαθητιώσα νεολαία των Ορθόδοξων σχολείων (Δημοτικό/Γυμνάσιο) που βρίσκονται παραπλεύρως του Καθεδρικού Ναού και τα οποία εγκαινίασε η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά την διάρκεια της ποιμαντικής του περιοδείας στην Σιέρρα Λεόνε τον Φεβρουάριο 2012..
Στην συνέχεια έλαβε χώρα η σύναξη των κληρικών όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους τους κληρικούς και να τους δώσει τις κατάλληλες πατρικές νουθεσίες.

CIMG2181


http://www.amen.gr/article14098
http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/17313-2013-05-31-10-26-24

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου