Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Απόπειρα εξαπατήσεως της Επισκοπής Μπραζαβίλ


Εκ της Επισκοπής

gkamponΤην Τετάρτη, 15 Μαϊου 2013 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων επισκέφθηκε τον Εντιμ. κ.Patrice Servantie, Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στο Pointe-Noire.


Σκοπός της επισκέψεως ήταν η καταγγελία από τον Θεοφιλέστατο απόπειρας εξαπατήσεως της Επισκοπής από επιτηδείους του Τόγκο, οι οποίοι απέστειλαν διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλαστά έγγραφα και παραστατικά, φέροντα το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και την ένδειξη «Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία» (Représentation de la Commission européenne en France), περί υποτιθεμένης μεγάλης ανθρωπιστικής βοηθείας προς τα ευαγή ιδρύματα της Επισκοπής, αφιχθείσης στο Κονγκό από το λιμάνι της Μασσαλίας, διά του κράτους του Τόνγκο.


Στην τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε μεταξύ των «αξιωματούχων» του Τόνγκο και του Επισκόπου, εζητήθη η προηγούμενη καταβολή εγγυήσεως ύψους 3.000 γαλλικών φράγκων εκ μέρους της Ιεράς Επισκοπής για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την παράδοση της ανθρωπιστικής βοηθείας σε Αυτήν.


Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος, αντιληφθείς άμεσα την προσπάθεια εξαπάτησης, ενημέρωσε επίσης αυθημερόν τον Εξοχ.κ.Marcel Van Opstal, Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στο Κονγκό, τον Εξοχ.Πρέσβη κ.Αντώνιο Ζαΐμη, Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνών Αναπτυξιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και τον Εντιμ.κ.Νικόλαο Περρή, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Κονγκό.

http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/17026-2013-05-15-23-09-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου