Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΧΟΛΕΡΑΣ

Ο Θεοφιλ.Επίσκοπος κ.Παντελεήμων δέχεται την έκφραση ευχαριστιών του Εξοχ.Κυβερνήτου της περιφερείας Pointe-Noire κ.Alexandre Honore Paka για την άμεση ανταπόκριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας
 
Την Παρασκευή, 24η Μαΐου 2013, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως του Κυβερνήτου της περιφερείας Pointe-Noire, Εξοχ.κ.Alexandre Honore Paka, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλεως υπό την προεδρία του, με σκοπό την αναχαίτιση της επιδημίας χολέρας που ενέσκυψε προσφάτως και ευρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθησαν εντοπίσθηκαν 1054 διαπιστωμένα περιστατικά ασθενών, εκ των οποίων δώδεκα κατέληξαν.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των υγειονομικών υπηρεσιών, διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων (unicef, Γιατροί του Κόσμου κλπ), δημοσιογράφοι κ.α.
 
Ο Θεοφιλέστατος δεσμεύθηκε για την προώθηση σχετικών ενημερωτικών εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας της χώρας προς όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τα ευαγή ιδρύματα της Επισκοπής για την ενημέρωση των πιστών, των εργαζομένων και των περιθαλπομένων σε αυτά, την διανομή εντύπου ενημερωτικού φυλλαδίου προς τους κατοίκους και τους μαθητές των πόλεων της περιφερείας Pointe-Noire από ομάδες ορθοδόξων εθελοντών, καθώς και για την υλική συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην προσπάθεια αντιμετωπίσεως του σοβαρότατου αυτού προβλήματος υγείας.

Ο κ.Κυβερνήτης εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό, ως της μόνης χριστιανικής Εκκλησίας που ανταποκρίθηκε ενεργά και άμεσα στην παρούσα έκκληση της χώρας.

Χολέρα

Η χολέρα είναι ένα νόσημα που προκαλείται απο το βακτήριο Δονάκιο της χολέρας (Vibrio cholerae) και χαρακτηρίζεται από έντονη διάρροια, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση. Μετά από σοβαρή απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, μπορεί να επέλθει ο θάνατος. Οφείλεται στην κατανάλωση νερού, γάλακτος, ή τροφών που έχουν μολυνθεί εξαιτίας των ανθυγιεινών τρόπων λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ο Κυβερνήτης περιφερείας Pointe-Noire, o Δήμαρχος του μεγαλυτέρου εκ των πέντε Δήμων της πόλεως και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας του Κονγκό, κατά την διάρκεια της συσκέψεως

Επιδημίες χολέρας κατά την τελευταία εικοσαετία.

Το 1994 καταγράφηκε επιδημία χολέρας από Vibrio cholerae El Tor σε
μετανάστες από τη Ρουάντα στη Δημοκρατία του Κονγκό με 50.000 περιστατικά
χολέρας και 24.000 θανάτους σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τον Οκτώβριο του 2010 ξέσπασε επιδημία χολέρας στην Αϊτή κατά την οποία
μέχρι το Νοέμβριο του 2010 είχαν καταγραφεί 60.240 κρούσματα χολέρας και
1.415 θάνατοι.

Τον Αύγουστο του 2008 επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε είχε ως αποτέλεσμα
μέχρι τον Ιούνιο του 2009 να προσβληθούν από τη νόσο 98.531 άτομα και να πεθάνουν 4.282. (πηγή ΚΕΕΛΠΝΟ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου