Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

"Η Ελλάδα ξάνα στον παγκόσμιο χάρτη", Σχόλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ

Romfea.gr

zimpaboueΣχόλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ
Στην ενημέρωση του Πρωθυπουργού μας κ. Σαμαρά προς τον Πρόεδρο κ. Παπούλια μετά την επιστροφή του από χώρες της Ασιας τόνισε ότι η Ελλάδα εμφανιζεται πάλι στον ευρυτερο Παγκόσμιο χάρτη με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια.
Το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού ποτέ δεν ήταν ο υλικός πλουτος, αλλά οι πνευματικες του αξίες.
Φυσικα στην εποχή μας μετράει και η οικονομική ευρωστία. ταξιδεύοντας από Χαράρε στο Γιοχάνεσπουργκ και μετά στο Λονδίνο και μετά στην Λυών και στο Άμστερταμ καθ' οδόν προς την Πράγα,  για Συνέδρια ,βρήκα μόνο μια ελληνική εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"  (μόνο ένα τεύχος) της Κυριακής 19 Μαϊου (στην Αθήνα 2 ευρω, εδώ πέντε), την πήρα, δεν με ενδιέφερε η τιμη, και σκέφτηκα ότι για να είναι παντού παρούσα η Ελλάδα μας έξω απο τα στενά γεωγραφικά της σύνορα των Βαλκανίων και του Αιγαίου, πρέπει να δραστηροποιηθούν οι απανταχου Απόδημοι Ελληνες και το κοιμώμενον (να μη πω κλινικά νεκρόν) ΣΑΕ να ζωντανέψει.
Σε όλο το κόσμο με την βοήθεια των Αποδήμων Ελληνων που ζούν σε περισσότερες απο 180 χώρες του κόσμου με τη βοήθεια των Διπλωματικών μας Αρχών πρέπει να γνωστοποιήσουμε και να διοχετευσουμε τα ελληνικά μας προίόντα σε καλες τιμές και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ελκυστικές προσφορές για να ταξιδέψουν απ' όλο τον κόσμο επισκέπτες για να απολαύσουν την Ελληνική φιλοξενία και τον πνευματικό πλούτο της Χωρας μας.
Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού μας κ. Σαμαρά και της κυβέρνησης του για να μπεί η Ελλάδα μας στον Παγκόσμιο χάρτης της εποχής μας πρέπει να καταστεί υπόθεση όλων μας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πρωτοστατεί προς την κατεύθυνση αυτή, όπως κάνει το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και μάλιστα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος Β.
Για να πάμε όμως καλά πρεπει να στρωθούμε όλοι στη δουλειά, να αυξηθεί η παραγωγή στη Ελλάδα στους τομείς που διαθετουμε υπερβολικά ποσά για εισαγωγές για να περιορισθεί η ανεργία.
Ταυτόχρονα ο πόλεμος κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα πρέπει να συνεχισθεί για να σταματήσουν οι ξένοι να μας κοροϊδεύουν ότι στην Κίνα τους κλέφτες τους κρεμμάζουν δημόσια και στην Ελλάδα τους κάνουμε Υπουργούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου