Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Καθώς ανεγείρεται ο νέος Καθεδρικός Ναός των Ορθοδόξων στο Lagos τής Νιγηρίας









 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι φωτογραφίες αυτής εδώ τής ανταπόκρισης από την Ιεραποστολή προέρχονται από το Lagos τής Νιγηρίας. Πρόκειται για τον Καθεδρικό Ναό τής Αναστάσεως τού Κυρίου, ο οποίος οικοδομείται τα τελευταία χρόνια με την ανύστακτη προσπάθεια τού Σεβ. Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου. 

Ο ναός είναι τρίκλιτη βασιλική με περιστύλιο, εμβαδού 700 τετραγωνικών μέτρων. Εξωτερικά θα είναι ντυμένος με πέτρα. Εσωτερικά, αντί τέμπλου, θα έχει θωράκια, η Αγία Τράπεζα θα φέρει κιβώριο, θα είναι μάλιστα χτιστή και ντυμένη με πέτρα. Ο Αρχιερατικός Θρόνος να είναι επίσης χτιστός με πέτρα, το ίδιο και ο άμβωνας (από σχέδια τού μακαριστού Αναστασίου Ορλάνδου).

Ο νέος ναός ανεγείρεται στη θέση του παλαιού Καθεδρικού, της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Χώρα που είχε χτιστεί για την Ελληνική Κοινότητα. Εκείνος κατεδαφίστηκε λόγω ανεπανόρθωτων ζημιών στα όχι γερά θεμέλια του, τις οποίες υπέστη εξαιτίας τής ανόδου τής στάθμης τού Ωκεανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Καθεδρικός θεμελιώθηκε τον Φεβρουάριο τού 2012 από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προόδευσε τόσο πολύ!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου