Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επιστολή του π. Ερμολάου Ιατρού από το Μαλάουι προς τον ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Πρός τον κ. Γρηγόριο Τσίγκα, ταμία του Παραρτήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής Χρισσού του Π.Χ.Ο.Ο.Ι.

Αδελφοί μου Χριστός Ανέστη,

Orthodox Christian parish in Malawi

Σας γράφω από το Μαλάουι για μία ακόμα φορά να σας κάνουμε κοινωνούς και συμμέτοχους στο μικρό έργο που επιτελείται με τη χάρη του Θεού και προς Δόξαν Του, με την ευλογία και ευχή του άξιου ποιμενάρχου μας κ.κ Ιωακείμ.

Έτσι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα είναι ότι αμέσως μετά το Πάσχα, ξεκινήσαμε ιεραποστολικές περιοδείες σε όλες τις ενορίες που έχουν ιδρυθεί έως τώρα. Ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε ομαδικές βαπτίσεις σε κάθε περιοχή, σε κάθε ενορία, ώστε να αυξηθεί το ποίμνιο και να δοξάζεται και λατρεύεται ο Τριαδικός μας Θεός στις Ορθόδοξες εκκλησίες του Μαλάουι από τους νεοφώτιστους μα και τους παλιούς χριστιανούς. Βέβαια αυτό αποτελεί μεγάλη ευθύνη και πάντα θα ζητάμε τις προσευχές σας ώστε ο Θεός να μας φωτίζει να κάνουμε σωστές επιλογές και να τον διακονούμε ευχαριστώντας τον και επιτελώντας το Άγιο θέλημα Του.

Η αλήθεια είναι ότι για να κάνουμε ομαδικές βαπτίσεις, πρέπει να μείνουν το λιγότερο ένα χρόνο ως κατηχούμενοι και μετά αν δούμε ότι είναι ειλικρινείς τους βαφτίζουμε. Έτσι έγινε και φέτος. Είχε περάσει πολύς καιρός από τις τελευταίες βαπτίσεις. Φανταστείτε τη χαρά των Χριστιανών! Τραγουδούσαν και έψελναν Μας υποδέχονται με χαρούμενα πρόσωπα και γεμάτοι προσμονή. Σε ορισμένες περιοχές όπου δεν έχει χτιστεί ακόμα εκκλησία με εσωτερικό βαπτιστήριο, πηγαίνουμε στα ποτάμια. Προσπαθούμε να είμαστε καλά οργανωμένοι, ώστε να προλάβουμε έως το τέλος της μέρας να έχουμε ολοκληρώσει τα μυστήρια των βαπτίσεων και των γάμων. Έτσι πάντοτε στην ομάδα μας είναι και οι τρεις ιθαγενείς ιερείς μας, ο πατέρας Νικόδημος, ο π. Νεκτάριος και ο π. Ιεζεκιήλ Με την δική τους συμμετοχή και βοήθεια και με την οργάνωση των κατηχητών, προλαβαίνουμε τελικά στο τέλος της μέρας να εκτελέσουμε το καθήκον μας και να βαπτίσουμε και παντρέψουμε όσους το επιθυμούν Επιστρέφοντας στη βάση μας έχουμε όλοι, ιερείς, κατηχητές και νεοφώτιστοι πολλή χαρά και ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες που μας δίνει ο πανάγαθος Θεός.

Σας ευχαριστούμε και εσάς αδερφοί μου, που πάντοτε είστε στο πλευρό μας και μας βοηθάτε.

Με αγάπη Χριστού σας ασπάζομαι.

Ιερέας Ερμόλαος, από Ιεραποστολή Μαλάουι

http://www.ierapostoli.gr/
http://ierapostoli.wordpress.com/2013/07/23/malawi_epistoli_pxoierapostolis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου