Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Ένα σχόλιο για την κρίση στην Αίγυπτο

 Tου Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη
                        
Μακάρι να διαψευσθώ πλήρως. Δυστυχώς με την όλη στάση της Διεθνούς Κοινότητας να προστατευθεί η Δημοκρατία στην Αίγυπτο (ΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ) , υπάρχει άμεσα ο ορατός κίνδυνος να ξεκινήσει  μια νέα περίοδος ανεξέλεγκτης τρομοκρατίας που θα την αισθανθούμε έντονα όλοι μας. 
Η σωστή λύση νομίζω στην Αίγυπτο δεν ήταν το στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά να δεχθεί ο Πρόεδρος της Χώρας που εξέλεξε ο Λαός της Αιγύπτου να διαπραγματευθεί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για τη συμμετοχή τους σε Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συνταγματικές αλλαγές που θα συμφωνούσαν όλοι για τη προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των αγαθών της θρησκευτικής ελευθερίας.
Τα πράγματα μπορούν πλέον να οδηγηθούν σε ανεξέλεκτες καταστάσεις με θύμα το Λαό και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο τέλος, μετά από πολλές ταλαιπωρίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις συγκρούσεις,  θα καθήσουν κάτω όλες οι Πολιτικές δυνάμεις για να βρουν ειρηνική λύση συνύπαρξης. Μέχρι τότε θα υποφέρουν και αυτοί και εμείς. Εκεί που απουσιάζει η αγάπη της παρουσίας του Θεού απουσιάζει και η ειρήνη. Όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού, αν δεν το καταλάβουμε αυτό δεν έχουμε ελπίδα να ζήσουμε με δικαιοσύνη και αγάπη και αλληλοστήριξη. Ο Θεός να μας προστατεύει.

http://www.amen.gr/article14553

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου