Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος και Ιεραποστολή στο Χαράρε (2013)

 από την Ι.Μ.Ζιμπάμπουε
                        
Στον χώρο της Ιεραποστολής η εορτή της Παναγίας μας τον Δεκαπενταύγουστο ξεκινά πολύ πιο γρήγορα από την 1η Αυγούστου που αρχίζουμε τις Παρακλήσεις και την Νηστεία των 14 ημερών. Όταν έχουμε μεγάλες εορτές αρχίζουμε τουλάχιστον τρείς μήνες πριν τις κατηχήσεις μας προς όσους μας ζητούν να γίνουν Ορθόδοξοι, έτσι ώστε να συνδέσουμε κάθε φορά τις ομαδικές μας βαπτίσεις με μια μεγάλη εορτή. Μαζί φυσικά με τους ενήλικες, τους νέους, βαπτίζουμε και μικρά παιδιά και νήπια. 
Τη παραμονή της μεγάλης εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης με τη συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Σαγάνη, που κατάγεται από τα Τρίκαλα και ιθαγενείς κληρικούς, τους πρεσβυτέρους π. Δημήτριο, π. Νεκτάριο και τους Ιεροδιακόνους π. Σάββα και π. Μακάριο ετέλεσαν  τριάντα ομαδικές βαπτίσεις στην νεοσύστατη προσωρινή Ιεραποστολική ενορία της Παναγίας του Κύκκου (στην πραγματικότητα είναι μια παράγκα που την χρησιμοποιούμε ως προσωρινό Ναό) , στην περιοχή του Γουόρρεν Παρκ κοντά στο Χαράρε. Ανάδοχοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρ΄ όλη την οικονομική κρίση που ζουν οι ίδιοι, δεν στάθηκε εμπόδιο η αγάπη τους και η φιλανθρωπία τους να φθάσει μέχρι την μακρινή Αφρική, εφαρμόζοντας τον Ιεραποστολικό λόγον του Αποστόλου Παύλου «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού». Οι βαπτίσεις ξεκίνησαν το πρώϊ για να τελειώσουμε το απόγευμα. Έπρεπε να εξηγήσουμε το κάθε μέρος της Ακολουθείας, στην συνέχεια να μοιρασθούμε όλοι λίγο φαγητό και λίγο νερό, να δώσουμε κάποια μικρά δώρα και να κανονίσουμε και μερικά δίδακρα για άπορα και ορφανά παιδιά που μας βοηθούν ευσεβείς Χριστιανοί με μηνιαίες υποτροφίες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μετά ακολούθησαν ως είθισται οι παραδοσιακοί αφρικανικοί χοροί και τα τραγούδια για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλα τα αγαθά που μας δίνει μέσα από ευλογημένους ανθρώπους.



Στη συνέχεια  μετέβημεν όλοι στον Καθεδρικό μας Ναό της Αγίας Τριάδας στο Κέντρο του Χαράρε για τον Εσπερινό και τα Εγκώμια της Παναγίας μας.
Την επομένη ο καθένας στην ενορία του ετέλεσε πανυγηρικά τη Θεία Λειτουργία για να κοινωνήσουν όλοι οι πιστοί. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ ελειτούργησε και εκήρυξε στον Καθεδρικό μας Ναό, όπου στο τέλος μετά την Αρτοκλασία εδιάβασε ειδική ευχή για την επικράτηση της ειρήνης στην Αίγυπτο, μεταφέροντας ταυτόχρονα Πατριαρχικό Μήνυμα αγάπης του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου προς τους Απόδημους μας και τα Μέλη της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

http://www.amen.gr/article15027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου