Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Πρόεδρο και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
papas-theodΤην 7η Αυγούστου 2013, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ απηύθυνε προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άντλι Μανσούρ και του Μουσουλμάνους της Νειλοχώρας αλλά και της Μέσης Ανατολής ευρύτερα το ακόλουθο ευχετήριο μήνυμα για την ολοκλήρωση του ιερού για το Ισλάμ μηνός του Ραμαζανίου:
Με αφορμή την ολοκλήρωση του ιερού μηνός του Ραμαζανίου, του αναμιμνήσκοντος στα εκατομμύρια πιστών Μουσουλμάνων την παράδοση του Κορανίου ως θέσμιου καθοδηγητή της ζωής τους, επιθυμώ να εκφράσω ευχές ειλικρινείς και φιλάδελφες προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου, αλλά και προς όλους τους Μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, με την ελπίδα η ειρήνη, κοινός παρανομαστής του αξιακού συστήματος όλων των θρησκευτικών παραδόσεων που άνθισαν στην περιοχή, να πρυτανεύσει έναντι κάθε προσπαθείας παρεκτροπής προς το διχασμό και τη βία.
Ιδιαίτερος εόρτιος χαιρετισμός απευθύνεται πρός τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Άντλι Μανσούρ, με την ευχή να ανταποκριθεί επιτυχώς στην πρόκληση της εδραιώσεως της κοινωνικής ενότητας και της συμφιλιώσεως των διεστώτων σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας.
 
Στην ευθυνοφόρο του αυτή προσπάθεια να χαράξει μια νέα προοπτική για τη χώρα του Νείλου, μια προοπτική που να απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού, τον συνοδεύουν οι διάπυρες προς τον Πανσθενή και Παντουργό Θεό προσευχές μας να σκέπει και να προστατεύει διά της φιλανθρώπου προνοίας Του την Αίγυπτο και να την στερεώνει στην οδό της ευημερίας.
 
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ  Β’
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου