Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος χοροστάτησε στον Ι. Ν. του Αγίου Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

 

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη, χοροστάτησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρος Β΄, με αφορμή την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και πλήθος κόσμος έσπευσε, ώστε να πάρουν την ευλογία του Προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας .Στην Πατριαρχική Χοροστασία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες του Θρόνου, Γέρων Αξώμης κ.κ Πέτρος, Μητροπολίτης Γουινέας κκ. Γεώργιος Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ στην Αθήνα, ο Ζιμπάμπουε κ.κ Σεραφείμ και Ηλιουπόλεως κ.κ Θεόδωρος, ακόμη παρέστησαν ο κ. Νότης Μηταράκης - Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, ο Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων Καθ. Θεόδωρος Παναγόπουλος,ο π. Υπουργός κ.Ανδρέας Ζαΐμης και πολλοί Άρχοντες του Θρόνου.



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, μίλησε για την μεγάλη σημασία του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας πως «Ο Τίμιος Σταυρός, είναι η σανίδα σωτηρίας του κάθε Χριστιανού».Επισης κηρύττων τον θείο λόγο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εορτής, ευχήθηκε υπέρ της επιλύσεως των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα , υπέρ της σταθερότητος και της προόδου της Αιγύπτου και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης παγκοσμίως. Επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και δεν χωρούν ούτε λόγια ούτε κήρυγμα, διότι το ζωντανό κήρυγμα σήμερα είναι ο ίδιος ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, μας το τόνισε αγαπητοί μου τόσο παραστατικά σήμερα στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, και ο Απόστολος των Εθνών, Απόστολος Παύλος».



Ο Πατριάρχης ερχόμενος από Αλεξάνδρεια παρέδωσε στον Μητροπολίτη Γουινέας για Ευλογία του Μετοχίου τον Σταυρό Προσευχής του Αγίου Νεκταρίου όταν ο Άγιος ήταν στην Αίγυπτο.Οι πιστοί με μεγάλη ευλάβεια ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό τον οποίο κρατούσε ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος, ο οποίος έδινε και από ένα κλαδάκι βασιλικού για ευλογία.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πρωινό στην Αίθουσα του Μετοχίου με φροντίδα των μοναζουσών Μηναΐδος και Χαριθέας όπου ο Πατριάρχης μας ενημέρωσε για την δύσκολη κατάσταση της Αιγύπτου. Εκεί ο Άρχοντας Μέγας Υμνογράφος Χαράλαμπος Μπούσιας προσέφερε εκ μέρους του Επισκόπου Κυρήνης κ.κ Αθανασίου μια εικόνα του Αγίου Σίμωνα Κηρυναίου και την σχετική υμνολογία ποίημα του Υμνογράφου.

Περισσότερα...  http://www.amen.gr/article15325

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου