Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχαριστήριες επιστολές προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, απέστειλαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος


Romfea.gr

prokathimenoi
 
Ευχαριστήριες επιστολές προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, απέστειλαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ'.
Οι Προκαθήμενοι απέστειλαν επιστολή με αφορμή την συμμετοχή τους, στους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από την επέτειο του βαπτίσματος των Ρως.
Στην επιστολή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Διά του παρόντος αδελφικού Γράμματος επιθυμούμεν ίνα εκφράσωμεν, εν αγαλλιάσει πνευματικ και ευγνωμοσύν, ολοθύμους ευχαριστίας διά την πολλαπλώς εκφρασθείσαν αγάπην και την φιλάδελφον μέριμναν της εγνωσμένης ευγενείας Υμών».
Ενώ προσθέτει: «Η ημετέρα παραμονή μεθ’ Υμών, τα πολύτιμα δώρα της αγαπώσης Υμετέρας καρδίας, η χρήσιμος ανταλλαγή απόψεων περί ζητημάτων αμφοτέρων των Πατριαρχείων και πάντα τα γενόμενα υπέρ της ανέτου και αβραμιαίας φιλοξενίας ημών, ως και της τιμίας υμετέρας συνοδείας, εδημιούργησαν συναισθήματα βαθείας αγάπης και ευγνωμόνου διαθέσεως προς Υμάς προσωπικώς και προς την Αγιωτάτην Εκκλησίαν της Ρωσίας».
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, από την πλευρά του τονίζει: «Χάριτι Θεού, ευγενεί δε και φιλαδέλφ προσκλήσει της Υμετέρας λιάν αγαπητής και περισπουδάστου Υμίν Μακαριότητος, ηξιώθημεν συμμετασχείν μετά της τιμίας Ημών συνοδείας των πανηγυρικών εορτασμν επί τ 1025 επετεί από της Βαπτίσεως των Ρως».
«Η λειτουργική ευχαριστιακή Ημν κοινωνία ατη προεξετάθη και εις την συνεργασίαν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών μετά της Υμετέρας λιάν αγαπητής και περισπουδάστου Υμίν Μακαριότητος, Ημών δε προσωπικώς μετ΄Αυτής διά θέματα διμερή αφορώντα τάς Εκκλησίας Ημών», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας υπογραμμίζει: «Συνηντήθημεν, ως Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, μετά του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδιμήρου Πούτιν και εβεβαιώθημεν παρ΄Αυτού περί διά συμπαράστασιν εις τας κατά τόπους Ορθοδόξους Εκκλησίας».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου