Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Καντουαρίας: ''Άθλιες οι επιθέσεις κατά των χριστιανών στην Αίγυπτο''

Romfea.gr

egypt1

Για την Romfea.gr, Αθανάσιος Θανόπουλος
Την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στην οποία η Αίγυπτος καλείται να αποτρέψει τις ''βαθύτατα ανησυχητικές'' επιθέσεις κατά χριστιανών στη χώρα, χαιρέτησε ο Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Τζάστιν Ουέλμπι.
Η εν λόγω έκθεση περιγράφει ένα ''πρωτοφανές επίπεδο'' επιθέσεων εναντίον Κοπτών χριστιανών μετά την πτώση του Προέδρου Μόρσι.
Να σημειωθεί ότι κατά το διάστημα αυτό, πάνω από διακόσιες ιδιοκτησίες χριστιανών έχουν δεχθεί επίθεση και 43 εκκλησίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ''οι επιθέσεις σε οποιαδήποτε κοινότητα και αν γίνονται είναι λυπηρές και κάθε κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του. Οι άθλιες επιθέσεις στην χριστιανική κοινότητα της Αίγυπτου τον Αύγουστο υπογραμμίζουν την ανάγκη για την προστασία όλων των πολιτών εξίσου''.
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ουέλμπι τόνισε πως ''οι χριστιανοί της Αιγύπτου παρά την πίεση που δέχονται, με την Χάρη του Θεού συνεχίζουν να εργάζονται για το καλό του συνόλου της κοινωνίας, της οποίας αποτελούν ουσιαστικό μέρος''.
Τέλος την περασμένη Κυριακή Αγγλικανοί και Κόπτες συμπροσευχήθηκαν για τους χριστιανούς της Αιγύπτου, της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής στην Μέση Ανατολή. 
"Χαίρομαι που θα προσευχηθούμε μαζί και να θυμάστε τις ιδιαίτερα απειλητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν καθημερινά οι χριστιανοί στην Μέση Ανατολή'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η λειτουργία.

http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/19606-2013-10-10-21-59-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου