Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Άκκρας Σάββας: "Σας χαιρετώ από την Άκκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας..."

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Σας χαιρετώ από την Άκκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, μιας χώρας που παλεύει να απεξαρτηθεί από την ανθρώπινη δυστυχία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η χώρα στερείται υδρευτικού δικτύου, ακόμη και στην πρωτεύουσα και δεν έχει πόσιμο νερό. Παραδειγματικά θα σας πω ότι στη Μητρόπολη έχουμε δύο δεξαμενές και η αγορά νερού μάς κοστίζει μηνιαία περί τα 700 ευρώ συν το πόσιμο νερό το οποίο πρέπει να αγοράζουμε.
Οι θάνατοι από το μολυσμένο νερό είναι εκατοντάδες καθημερινά, ακόμα και στην Άκκρα. Επίσης, τα απόβλητα τρέχουν στις άκρες των δρόμων και ο κίνδυνος ειδικά από ηπατίτιδες είναι μεγάλος. Κληρικοί έχουν πεθάνει από ηπατίτιδα αλλά και πολλά παιδιά. Στην επαρχία τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα με τη μεγαλύτερη «ασθένεια», την πείνα, να θερίζει οικογένειες ολόκληρες και σε συνδυασμό με την ακαταλληλότητα του νερού να είναι ό,τι χειρότερο· όχι μόνο δεν έχουν να φάνε αλλά ούτε και να πιουν.

GN1

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου είστε οι κύριοι υποστηρικτές του Ιεραποστολικού Έργου. Η αλήθεια δυστυχώς είναι σκληρή και πονάει.
Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι μας στην Αφρική, να κρατήσουμε τις Μητροπόλεις και Επισκοπές ζωντανές με κάθε τρόπο και να μην αποχαιρετίσουμε την Ιεραποστολή.
Προσπαθούμε, χωρίς δωρεές πλέον, να διατηρήσουμε ανοιχτά τα σχολεία και τα ιδρύματα μας. Για το λόγο αυτό, θα σας παρακαλούσα να μας βοηθήσετε, αν γνωρίζετε σχολεία στην Ελλάδα, τα οποία έχουν σχολικά λεωφορεία που δεν είναι αναγκαία στη χρήση τους. Το λέμε αυτό, ώστε να τα μεταφέρετε με εμπορευματοκιβώτια εδώ στην Γκάνα και να τα δρομολογήσουμε, ώστε αφ” ενός να εξυπηρετούνται και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη μεταφορικών μέσων και αφετέρου να έχει κάποια έσοδα και η Μητρόπολη.
Επίσης είναι απαραίτητη η αγορά υδροφόρων αυτοκινήτων, για μεταφορά πόσιμου νερού στις Ενορίες και τα Σχολεία. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούμε από το υψηλό κόστος μεταφοράς αλλά και από τις συχνές μολύνσεις των μαθητών από το ακατάλληλο νερό. Θα σας παρακαλούσα να το δημοσιεύσετε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού σας «Εξωτερική Ιεραποστολή», ελπίζοντας ότι κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί να προσφέρει έστω και μία ελάχιστη βοήθεια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε το έργο μας ζωντανό και ακμαίο, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και εμείς βρισκόμαστε λίγο πριν την κατάρρευση.
Εκ των προτέρων σάς ευχαριστώ.
Με αγάπη Χριστού
+ O Άκκρας Σάββας

http://ierapostoles.gr/2013/10/%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου