Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός του ''ΟΧΙ'' στην Τύνιδα - Ποιμαντική περιοδεία στην Καρθαγένη

Romfea.gr

image-2 

Με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β´ , και μετά την κενή και ουδέτερη για τους Χριστιανούς των αμιγώς Ισλαμικών περιοχών ( όπου εσχάτως παρατηρείται άνοδος του ακραίου ισλαμισμού) περίοδο του ραμαζανιού και της εορτής του μεγάλου μπαιραμιού (ημερολογιακώς εβδομήντα ημέρες μετά τη λήξη της περιόδου του ραμαντάν), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Αλέξιος εξεκίνησε τη 15η Οκτωβρίου την πρώτη για το νέο Εκκλησιαστικό έτος πολυήμερη ποιμαντική του περιοδεία σε όλες τις περιοχές και ενορίες της Μητροπόλεως, ελληνόφωνες και σλαβόφωνες, όπου εξυπηρετούνται Λειτουργικώς κυρίως Έλληνες και Ρώσοι ορθόδοξοι αδελφοί μας. 
Η περιοδεία θα διαρκέσει είκοσι ημέρες και έχει σαν σκοπό την άμεση επαφή και πνευματική επικοινωνία του Επισκόπου με το Ποίμνιο. 
Την μεταφορά του μηνύματος του Ευαγγελίου μας και στις πιο μακρινές περιοχές, των ευχών και της Αγάπης του Πατριάρχου και την τέλεση των Μυστηρίων της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας σε περιοχές, όπου στερούνται εφημερίου και για να φτάσει κανείς διανύει αεροπορικώς αποστάσεις με πτήσεις από 2 έως 6 ώρες από την έδρα της Μητροπόλεως στην Τύνιδα. 
Ήδη έως στιγμής ο Σεβασμιώτατος ελειτούργησε, εκήρυξε και εξομολόγησε στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Μπιζέρτας, Αναστάσεως του Κυρίου στην Τύνιδα και για την 28η Οκτωβρίου προέστη των λαμπρών εορτασμών για την επέτειο του «ΟΧΙ» με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Τύνιδας και επίσημη Δοξολογία, παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος κας Άννας Κόρκα, όλης της Διπλωματικής αντιπροσωπείας  εξ Ελλάδος και των Ορθοδόξων Κοινοτήτων Τυνησίας. 
Μετά το πέρας της Δοξολογίας διεβιβάσθησαν οι συγχαρητήριες ευχές του Πατριάρχου και της τοπικής Εκκλησίας προς την Πρέσβυ, η οποία και εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. 
Ακολούθως εψάλη τρισάγιο με κατάθεσιν στεφανιού από την ίδια στο ηρώο των Ιερολοχιτών, που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στην Τυνησία κατά τον Β´ Παγκόσμιο πόλεμο. 
Οι εορτασμοί έληξαν με τον αγιασμό και εγκαινισμό της νέας πρεσβευτικής κατοικίας στην Τύνιδα καθώς και δεξίωση στον Κοινοτικό χώρο.

Περισσότερα...   http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/19927-2013-10-28-10-31-06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου