Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ιεραποστολικός Σύνδεσμος "'Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός": Δεύτερη Ετήσια Γενική Συνέλευση



Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι. Συνδέσμου στη Σταυρούπολη η δεύτερη καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Ασλανίδης προέβη σε λεπτομερή απολογισμό πεπραγμένων του τρέχοντος έτους 2013. Παράλληλα με την εισήγησή του, μέσω βιντεοπροβολέα, τα μέλη παρακολούθησαν και σχετικό φωτογραφικό υλικό των έργων και των δράσεων του Σωματείου.
 
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε διεξοδικά:
α) στα εν εξελίξει έργα που χρηματοδοτεί ο Ι. Σύνδεσμος στις ανά την υφήλιο Ιεραποστολές (ανέγερση νέας πτέρυγας Νοσοκομείου, ανεγέρσεις Ι. Ναών και Σχολείων, κατασκευή δεξαμενών και πηγαδιών),   
β) στις οικονομικές βοήθειες που δόθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο ε.ε. σε δεκαεπτά Ιεραποστολικά Κλιμάκια ανά τον κόσμο,
γ) στο έργο της Εσωτερικής Ιεραποστολής, δηλαδή τη φιλανθρωπία σε ενδεείς, άπορες και πολύτεκνες οικογένειες στην πόλη της Θεσσαλονίκης με τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και καυσόξυλων,
δ) στη διανομή σχολικών ειδών σε μαθητές άπορων και πολύτεκνων οικογενειών και τέλος,
ε) στις γενικότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Συνδέσμου (τέλεση μνημοσύνων Ιεραποστόλων, πνευματικές συνάξεις, προσκυνηματικές εξορμήσεις σε Ιερές Μονές).
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εξέθεσε σκέψεις για μελλοντικές δραστηριότητες του Ι. Συνδέσμου:
α) τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος των μελών του Ι. Συνδέσμου και των συγγενικών τους προσώπων και β) την ίδρυση Κέντρου Πνευματικής Διάπλασης & Πολιτιστικής Καλλιέργειας Παιδιών και Νέων με σκοπούς την παροχή ελληνορθόδοξης αγωγής στη νεότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης με τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, βιβλιοθήκης, μουσικών, εικαστικών και θεατρικών τμημάτων κ.λπ.  
Όλα τα παριστάμενα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μέχρι σήμερα συντελεσθέν έργο και συγκατατέθηκαν για τις μελλοντικές δραστηριότητες του Ι. Συνδέσμου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου