Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Μπουρούντι Ιννοκέντιος στον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου

Romfea.gr

4
 
Τον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου επισκέφτηκε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος.
Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.
Εν συνεχεία, το απόγευμα της ίδιας μέρας , οργανώθηκε προς τιμήν του εκδήλωση από νέους και νέες της ενορίας.
Κατά τη εκδήλωση αυτή, έγινε παρουσίαση μιας σύντομης κινηματογραφικής προβολής που αφορούσε στο οδοιπορικό του πατρός Γεωργίου Σχοινά , του διακόνου π. Νεκταρίου Στογιάννη και ομάδας νέων του Αγίου Νικολάου- Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Εξ αφορμής της προβολής ακολούθησε εντός του ναού ομιλία του Θεοφιλέστατου για την κατάσταση της ορθοδόξου ιεραποστολής στις χώρες αυτές καθώς και για τα ποικίλα προβλήματα που ανακύπτουν.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ένα σύντομο κέρασμα αλλά και  Έκθεση Φωτογραφίας με αυθεντικό υλικό, τραβηγμένο από τους νέους της ενορίας κατά την επίσκεψή τους στην Αφρική.
Οι αιτήσεις υιοθεσίας παιδιών από το Μπουρούντι και τη Ρουάντα, αλλά και οι πήλινοι κουμπαράδες με την επιγραφή "Για τα παιδιά της Αφρικής" που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους με το πέρας της εκδήλωσης, είχαν σα σκοπό την υλική ενίσχυση του δυσχερούς αλλά τόσο ευλογημένου έργου της ιεραποστολής και του ευαγγελισμού των ψυχών στα τόσο μακρινά και δύσκολα αυτά μέρη.
 
1
 
2
 
3
 
5
 
7
 
8
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου