Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον επίσκοπο Μοζαμβίκης

Γ.Τ.ΥΦΥΠΕΞ


Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης
 
Συνάντηση με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Ιωάννη, είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την επίσκεψη του στη Νότιο Αφρική.
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης τον ενημέρωσε για την ιεραποστολική περιοδεία στην Μπέιρα, όπου την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα  τοποθετήσει  τον π. Τιμόθεο,τον  πρώτο ιθαγενή ιερέα, ως εφημέριο στον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος, ο οποίος ήταν κλειστός από το 1975, εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών στη χώρα.
Ο π. Τιμόθεος θα διακονεί στον ναό αλλά και στο ιεραποστολικό κέντρο που θα δημιουργηθεί μετά την αναγκαία ανακαίνιση στο ήδη υπάρχον κτηριακό συγκρότημα, το οποίο αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων που κατοικούσαν  στην περιοχή την περίοδο 1896 – 1974.
 Το κτήριο διασώθηκε χάρη στις προσπάθειες του Πατριάρχη, κ.κ Θεοδώρου, την περίοδο της ποιμαντορίας του ως Μητροπολίτου  Ζιμπάμπουε και Μποτσουάνας και έχει τεράστια ιστορική σημασία όχι μόνο για τον ελληνισμό, που έδρασε στην περιοχή αλλά και για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Ο κ.Γεροντόπουλος βρέθηκε και στην Πρετόρια, όπου επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και  ξεναγήθηκε από τον ιερέα Μιχαήλ Βισβίνη. Εξήρε μάλιστα επ' ευκαιρία την συμβολή της εκκλησίας και την προσφορά της στον ελληνισμό, ιδιαίτερα σε τόσο μακρινές χώρες, αφού αποτελεί τον συνεκτικό ιστό και τον φάρο γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται οι Έλληνες.
 
επισκεψη σε Καθεδρικο Ναο της Πρετορια
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου