Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τίμησαν την μνήμη των Ιεραποστόλων και των στελεχών της Αποστολικής Διακονίας

 

ΚείμενοΓιώργος ΦερδήςΦωτογραφίεςΓιώργος Φερδής | Δόγμα
 
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος γιόρτασε σήμερα την μνήμη του προστάτου της Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η οποία έλαβε χώρα στο Καθολικό της Ι. Μονής Ασωμάτων- Πετράκη και την αρτοκλασία, τελέσθηκε το ιερό Μνημόσυνο όλων όσοι από ιδρύσεως του Οργανισμού (1936) μέχρι σήμερα εργάσθηκαν στην Αποστολική Διακονία (Αρχιεπίσκοποι Αθηνών ως Πρόεδροι του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της, Μέλη αυτού, Γενικοί Διευθυντές, υπάλληλοι, συνεργάτες, δωρητές, ευεργέτες και ιεραπόστολοι).

Το Μνημόσυνο τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο, ο οποίος με πολλή συγκίνηση μίλησε για το έργο της Αποστολικής Διακονίας που βίωσε από τα χρόνια της νεότητάς του, ενώ εξήρε το γεγονός ότι ο Οργανισμός δε λησμονεί όλους όσοι διακόνησαν το έργο της Εκκλησίας.

Παρόντες ήσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Θηβών και Λεβαδείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, οι οποίοι έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους για τη συνέχιση του έργου. Στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο παρέστησαν υπάλληλοι και συνεργάτες του Οργανισμού και της Ιεράς Συνόδου.

Με αφορμή την εορτή, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος τόνισε ότι το ενεργώς ήσυχο έργο της Αποστολικής Διακονίας είναι ο προγραμματισμός, η οργάνωση και η εκτέλεση του ιεραποστολικού, κατηχητικού, μορφωτικού και πολιτιστικού έργου της Εκκλησίας.

Κατέληξε στη δήλωση ότι «Η Αποστολική Διακονία, ο Ιεραποστολικός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τόσο ευρεία εκδοτική και ιεραποστολική δράση και προοπτική είναι επόμενο να γίνεται, ανθρωπίνως, στόχος και αντίκειμενο ποικίλης κριτικής, επαίνων ή κατηγοριών.

Μεταξύ του τι ήθελαν μερικοί να κάνει η Αποστολική Διακονία, τι έπρεπε αντικειμενικώς να είναι, και τι είναι εφικτό με τις παρεχόμενες εκάστοτε δυνατότητες να πραγματοποιήσει, υπάρχουν χάσματα.

Παλαιότεροι Γενικοί Διευθυντές της Αποστολικής Διακονίας, εκ των οποίων τρεις χρημάτισαν μάλιστα και Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και ένας είναι Προκαθήμενος Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, περιέγραψαν με έντονα χρώματα τις ιδιαίτερες δυσκολίες, αναστολές και τα πολύπλοκα θέματα, τα οποία αντιμετώπισαν στη διεύθυνση της Αποστολικής Διακονίας. Κι όμως η Αποστολική Διακονία λειτουργεί ως Όργανο Συνοδικό και όχι ως ιδιωτική προσπάθεια».

ΚΕΙΜΕΝΟ: Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4339&catid=49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου