Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μια σημαντική χρονιά για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας το 2013

Εγκαίνια των δύο νέων Πατριαρχικών Μουσείων στην Αλεξάνδρεια

 
 
 
Ο Μακαριώτατος, ο κυβερνήτης Αλεξανδρείας και ο Πρόεδρος
της παγκόσμιας φήμης Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας Δρ Σεραγκ Ελ
Ντιν που τίμησε με την παρουσία τα εγκαίνια.
 
 

Τα λαμπρά εγκαίνια των δύο νέων Πατριαρχικών Μουσείων στην Αλεξάνδρεια έγιναν την Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2013 από τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλο και τον Κυβερνήτη Στρατηγό Τάρεκ Μάγκντι.

Αβερώφειο Λύκειο Αλεξάνδρειας



Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας



Πρατσίκειο Δημοτικό Αλεξανδρείας

Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους: ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Σώτος Λιασίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρίστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννης Σιόκας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος της κεντρικής διαχειριστικής επιτροπής της Ελληνικής κοινότητας των εν Αιγύπτω Κυπρίων κ. Χ. Χαραλαμπίδης, Αρχιερείς και Οφικκίαλοι του Πατριαρχικού Θρόνου, Αλεξανδρινοί πάροικοι αλλά και πολύς κόσμος που ήρθαν από την Ελλάδα και την Κύπρο για να τιμήσουν το Πατριαρχείο μας και την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρο Β’.
 
 
 
 
 
 
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΙ) των μαθητών των Ελληνικών σχολείων Αλεξάνδρειας
 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολλών παιδιών και γονέων, πραγματοποιήθηκε τελικά το Χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργάνωσε ο εμπνευστής της ευγενής και αξιέπαινης πρωτοβουλίας ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΙ) των μαθητών των Ελληνικών σχολείων Αλεξανδρείας, Κώστας Ελευθερίου.

Στο πρόγραμμα (ΕΙ) συμμετέχουν περίπου όλα τα παιδιά του Πρατσικείου δημοτικού μας σχολείου αλλά και κάποιοι μαθητές του Αβερωφείου.

Το πρόγραμμα, εκτός των σχολικών μαθημάτων περιέχει επίσης:
• εκμάθηση τεχνολογίας,
• ενθαρρύνει την ομαδική εργασία
• προωθεί τεχνικές έρευνας μέσω του διαδικτύου
• Εποπτεύει μελέτες μαθητών σε διάφορα θέματα που διαλέγουν τα ίδια τα παιδιά και
• σύντομα θα προστεθούν και άλλα θέματα σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και επιθυμίες των παιδιών μας.

Η ενισχυτική διδασκαλία ξεκίνησε από τον Κώστα στις αρχές του καλοκαιριού και με μαρτυρία όλων των γονέων, η αναβάθμιση των μαθησιακών και όχι μόνο, ικανοτήτων των παιδιών τους είναι θεαματική. Την μαρτυρία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και η συγκριτικά αναβαθμισμένη βαθμολογία των παιδιών στα σχολεία μας.

Ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία και ο θεμέλιος λίθος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η ανάγκη να πιστέψει το κάθε παιδί στις μοναδικές του ικανότητες, να σέβεται την ανάγκη εκπλήρωσης των καθηκόντων του αλλά και να μάθει να τα πραγματοποιεί με ευχαρίστηση.

Ο πάροικος και αξιαγάπητος φίλος, Κώστας Ελευθερίου, με μεγάλη ευχαρίστηση και αδυσώπητη ενέργεια, στερήθηκε κυριολεκτικά τον προσωπικό του χρόνο για να βοηθήσει αφιλοκερδώς τα παιδιά μας και του οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Μπράβο Κώστα θα σε στηρίξουμε όλοι σε αυτή σου την προσπάθεια.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου