Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Τη νύχτα της 24ης προς 25η Δεκεμβρίου 2013 εορτάσθηκε στους Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων

 
 
 
 
 
 
Τη νύχτα της 24ης προς 25η Δεκεμβρίου 2013 εορτάσθηκε στους Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον... Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη η Πατριαρχική Εγκύκλιος των Χριστουγέννων της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.






Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος, κατόπιν ευλογίας της ΑΘΜ, ανεκοίνωσε τον διορισμό του εκ των παλαιοτέρων γηγενών κληρικών Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. κ.Μαξίμου Oumba, Εφημερίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού, ως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Επισκοπής, ενώ χειροθέτησε τρεις νέους Αναγνώστες της τοπικής Εκκλησίας.



Ακολούθησε εόρτια εκδήλωση, κατά την οποία ο «Άγιος Βασίλης» (Papa Noël), υπό τους ήχους των παραδοσισκών μουσικών οργάνων, μοίρασε μαζί με τον Επίσκοπο δώρα και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά, ενώ παρετέθη κέρασμα προς τους πιστούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου