Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΘΜ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ

 
 
 

Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων η ΑΘΜ, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, βρέθηκε στο Κάϊρο, προκειμένου να προστή των εορτίων πνευματικών και Λειτουργικών εκδηλώσεων κατά το  πατριαρχικό έθος.
Την παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος δέχθηκε στην Πατριαρχική Επιτροπεία τους Προσκόπους του Καΐρου, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο κ.Αλέκο Καζαμία, του έψαλλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα. Ενθυμούμενος την εποχή που και εκείνος ήταν πρόσκοπος στην Κρήτη, ο Μακαριώτατος συνεχάρη τους Προσκόπους για το έργο τους, που φέτος συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής, και τους προσέφερε εικόνες, αναμνηστικά δώρα και ένα σημαντικό ποσό προς ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.
Κατόπιν, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τους Γέροντες Καϊρινούς τροφίμους του Οίκου Ευγηρίας της Ελληνικής  Κοινότητας Καΐρου, όπου, μαζί με τους Προσκόπους, τους έψαλλε τα κάλαντα και τους μοίρασε δώρα, ενώ ακολούθησε η επίσκεψη και η ανταλλαγή ευχών με τους τροφίμους του Αραβορθοδόξου Γηροκομείου, στην Ηλιούπολη του Καΐρου.
 
 
 
Κατά την κυριώνυμο ημέρα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγ.Νικολάου Καΐρου, συνεπικουρούμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, τον Θεοφ.Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Νήφωνα, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Π.Καΐρου, τον Έξαρχο της Εκκλησίας της Ρωσίας π.Βίκτωρ Κουλάγκα και τους κληρικούς του Θρόνου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ.Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος.
Τις ευχές της αιγυπτιακής κυβέρνησης μετέφεραν αξιωματούχοι της Προεδρίας, της Κυβερνήσεως, του Στρατού και της Διοικήσεως της πόλης του Καΐρου, τους οποίους ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχές του προς τον Εξοχ.Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας κ.Άντλι Μανσούρ και προς τον Αρχηγό των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Σίσι. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Εξοχ.Πρέσβης κ.Χριστόδουλος Λάζαρης, την Κύπρο ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος κ.Φώτης Φωτίου, την Ελληνική Κοινότητα ο Πρόεδρός της κ.Χρήστος Καβαλής και την Αραβορθόδοξη Κοινότητα ο Πρόεδρός της κ.Ρομπέρ Χόσνι.
Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Μακαριώτατος εδέχθη τις εόρτιες ευχές του Κόπτη Πατριάρχη κ.Θεοδώρου Β΄. Καλοσωρίζοντας τον Κόπτη Προκαθήμενο, ο Μακαριώτατος του εξέφρασε τα ειλικρινή χαροποιά του αισθήματα για την επίσκεψη αυτή, επισημαίνοντας το κοινό τους ενδιαφέρον για την προκοπή όλων των Αιγυπτίων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ομολογίας. Από την πλευρά του, ο Κόπτης Πατριάρχης εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του για την αμοιβαία κατανόηση που διέπει τις σχέσεις των δύο εκκλησιών και ευχήθηκε να επικρατήσει η αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων. Καταληκτικώς αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου