Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

25 χρόνια από την κοίμηση του π. Κοσμά

Ιεραποστολικός Σύνδεσμος "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός"

"Πατέρες και αδελφοί,
Στις 27 Ιανουαρίου 2014 συμπληρώνονται 25 χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Ιεραποστόλου του Ζαΐρ π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Η ζωή, η ακάματη ιεραποστολική διακονία και η αιφνίδια έξοδος του π. Κοσμά, ευαγγελιστού των Κονγκολέζων αδελφών μας και  πνευματικού ιδρυτή του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», συγκλόνισαν, αφύπνισαν και παρεκίνησαν πλειάδα κληρικών και λαϊκών να συμμετάσχουν ενεργά στο ιεραποστολικό σκάμμα, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού «πάση τη κτίσει». Εθέρμανε δε και συνεπήρε χιλιάδες αδελφών μας, στην Ελλάδα και στην ομογένεια, που αγκαλίασαν ολόψυχα, στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν παντοιοτρόπως τις ιεραποστολικές επάλξεις της Ορθοδοξίας απανταχού της γης.
Στον π. Κοσμά εκπληρώνεται το αγιογραφικό χωρίο: «τελειωθείς εν ολίγω επλήρωσε χρόνους μακρούς. Αρεστή γαρ ην Κυρίω η ψυχή αυτού» (Σοφ. Σειρ. 4,13-14), καθώς τω όντι η πνευματική παρακαταθήκη του για τους Ορθοδόξους ιθαγενείς αδελφούς μας του Κονγκό είναι ανεκτίμητη. Ο τάφος του, αψευδές τεκμήριο της θυσίας, της αυταπάρνησης, του ολοκληρωτικού δοσίματός του, αποτελεί σήμερα παράθυρο αιωνιότητας και λάβαρο Αναστάσεως για αυτούς. Σ’ αυτόν προστρέχουν τα πνευματικά του τέκνα και τα έκγονά τους. Από εκεί αντλούν ελπίδα, φως, παραμυθία, δύναμη, έμπνευση.
Αποτελεί, λοιπόν, ιερό χρέος και ευλογία για τον Ιεραποστολικό μας Σύνδεσμο, του οποίου η ίδρυση ήρθε ένα χρόνο μετά το μαρτυρικό τέλος του π. Κοσμά (1989), να αποτίουμε τιμή στη μνήμη του και να εμπνεόμαστε από τη γεμάτη ανιδιοτέλεια προσφορά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου αποφάσισε την τέλεση Πολυαρχιερατικού Συλλειτούργου με τη συμμετοχή Ιεραρχών των ιεραποστολικών χωρών και Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014.
Καλούμε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής να συμμετάσχουν και συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και υπέρ ευοδώσεως και ενισχύσεως των Ιεραποστολών.
Του αοιδίμου Ιεραποστόλου Κοσμά Γρηγοριάτου Αιωνία η μνήμη!"
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου