Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Πηλουσίου Καλλινίκου

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

1
 
Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Καλλινίκου ετελέσθη την Παρασκευή 24η Ιανουαρίου 2014 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πόρτ Σάϊδ.
 
Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας καί Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάϊρο, κ.Ι. Χατζαντωνάκης, ο Προξενικός Λιμενάρχης στο Πόρτ Σάϊδ, κ. Δημήτριος Κυριακουλόπουλος , Κληρικοί εκπρόσωποι της Κοπτικής Εκκλησίας και πιστοί από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια Πηλουσίου.
Προ της απολύσεως του ιερού Μνημοσύνου ο Σεβ. Τοποτηρητής κ. Γαβριήλ ανεφέρθη δι΄ ολίγων στο πρόσωπο του μεταστάντος Ιεράρχου, τονίσας την επί δεκαετίες αφοσίωσή του στον Αλεξανδρινό Θρόνο, καθώς και για τον σεβασμό και την αγάπη που ο αείμνηστος Ιεράρχης απολάμβανε από τους πιστούς, ενώ μετέφερε και τις συλλυπητήριες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου.
 
2
 
3
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου