Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη ποιμαντική επίσκεψη στην Γκαμπόν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων πραγματοποίησε από 14ης έως 17ης Ιανουαρίου 2014 την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη στο κράτος της Γκαμπόν.

Ο Θεοφιλέστατος αφίχθη στην πρωτεύουσα της χώρας, Libreville, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. κ. Μάξιμο Oumba, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής. Κατά την τριήμερη παραμονή του συναντήθηκε με τον Εξοχ.κ.Δημήτριο Kurakov, Πρέσβη της Ρωσίας στην Γκαμπόν, ο οποίος τυγχάνει παλαιός γνώριμος από τα χρόνια της προξενικής θητείας του στην Αλεξάνδρεια, με τον Εντιμ. κ. Μomcilo Radunovic Mombo, επιχειρηματία, επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας, καθώς και με τον Σεβ. Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Libreville κ.Βασίλειο, σύμβουλο-εισηγητή για θρησκευτικά ζητήματα του αρμοδίου περί εκκλησιαστικών κοινοτήτων Υπουργού Ασφαλείας της χώρας.

Με τον Εξοχ. Υπουργό Ασφαλείας κ. Aime-Popa N’tzoutsi Mouyama, ο Θεοφιλέστατος συναντήθηκε την 16η Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν νομικώς το θέμα της επισήμου αναγνωρίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Δημοκρατία της Γκαμπόν, ως και της ανεγέρσεως του πρώτου ορθοδόξου Ναού στην πρωτεύουσα.

Ακόμη, ο Επίσκοπος, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Libreville, είχε την χαρά της συναντήσεως με τους πρώτους γηγενείς Ορθοδόξους, ως και τους λοιπούς Ρώσους, Σέρβους και Λιβανέζους πιστούς, οι οποίοι συγκροτούν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.

Επίσης, ελλείψει Ναού, ετέλεσε στην οικία του κ.Προξένου ε.τ. της Σερβίας τις βαπτίσεις δέκα νεοφωτίστων Ορθοδόξων και εν συνεχεία την Θεία Λειτουργία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου ο Θεοφιλέστατος επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής, στο Pointe-Noire του Κονγκό.
 


Περισσότερα...   https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727&fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου