Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Στον Ι. Ν. των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια 2014

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr



Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια η μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Στην εορτή των Θεοφανίων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα (ή Εορτή των Φώτων) προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στην Αθήνα πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π Μακάριο Δουζενάκη, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και εν Αθήναις Γραμματεύς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π Βασίλειο Βαρβέλη, Αιδεσιμολογιώτατον Πρεσβύτερον π.Νικόλαο Κουλιανόπουλον , με Διάκονο τον π.Σαμουηλ (από τη Ουγκάντα) βοηθούμενος από τους Ιεροπαίδες Παύλο και Ιωσήφ φοιτητές Πανεπιστήμιου Αθηνών.







Μετά το τέλος της ακολουθίας και μόλις ο Μητροπολίτης έψαλε το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» μεταφέρθηκε από τους Ιερείς και το Αγίασμα στα ειδικά δοχεία γύρω από το Ναό από τα οποία οι πιστοί ελάμβαναν το αγιασμένο νερό που σύμφωνα με την Εκκλησιαστική παράδοση συντελεί στον φωτισμό και στην προστασία από κάθε κακό.Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και την πλούσια τοπική παράδοση του Αλεξανδρινού Θρόνου γιορτάστηκαν τα άγια Θεοφάνεια και στην Κυψέλη κλείνοντας έτσι τις γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Περισσότερα...  http://www.amen.gr/article16523

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου