Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μικρό ναό στη μνήμη του αλησμόνητου γιου τους Τζώνυ Κυριάζη, έκτισαν στο Κοιμητήριο Καΐρου, ο Κυριάκος και Στέλλα Κυριάζη

naos kyriazi 01
                              
Με την αγάπη που έχουν ο κ. Κυριάκος και η κα Στέλλα Κυριάζη προς την Παροικία, τον Ελληνισμό και την Εκκλησία αποφάσισαν για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων του Καΐρου να κτίσουν έναν ιερό ναό εντός του κοιμητηρίου της Μονής του Αγίου Γεωργίου επ’ ονόματι του Τιμίου Προδρόμου. Έτσι, όπως και πέρυσι, την ημέρα της εορτής του αγίου στις 7 Ιανουαρίου τελέσθηκε θεία λειτουργία, καθώς και το μνημόσυνο του τεθνεώτος υιού τους Ιωάννου, στην μνήμη του οποίου και αναγέρθηκε ο ιερός ναός.
 
naos kyriazi 02

Ο Τίμιος Πρόδρομος είναι ο πρώτος μοναχός και επειδή και ο Άγιος Γεώργιος είναι μοναστήρι, είναι ευλογία μεγάλη να υπάρχει ναός επ’ ονόματί του. Γι αυτό και με την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, ανέλαβε την επίβλεψη της ανοικοδόμησης του ιερού ναού και της ετοιμασίας του για να λειτουργείται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Βαβυλώνος κ. Νήφων.
 
Στον λόγο του, ο κ. Νήφων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην μεγάλη προσφορά του ζεύγους Κυριάκου και Στέλλας Κυριάζη υπογραμμίζοντας «την ευεργεσία των ανθρώπων προς τον Ευεργέτη (Θεό), κτίζοντας ναούς και προσφέροντας υλικά αγαθά εις τους πτωχούς συνανθρώπους μας, που στην ήπειρο της Αφρικής τουλάχιστον είναι εμφανέστατη η πτωχεία» και τόνισε χαρακτηριστικά: « Η κυρία Στέλλα Κυριάζη αγάπησε τον Χριστόν και όχι τον χρυσόν».
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προσφέρθηκε καφές και γλυκύσματα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, δαπάναις της κυρίας Στέλλας Κυριάζη.
 
Γιάννης Φουρτούνας

pyramisnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου