Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Και στην Αθήνα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αξέχαστου πατρός Ισιδώρου Σαλάκου

 isidoros mnimosyno athinas
Ρεπορτάζ και φωτο:
Νίκος Παπαχρήστου

Και στην Αθήνα τίμησαν την μνήμη του, αφότου πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Αρχιμ. Ισίδωρος Σαλάκος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Καΐρου. Ο φίλος μας Ισίδωρος, το πάντοτε χαμογελαστό παιδί της Αλεξανδρινής Εκκλησίας έσβησε, προκαλώντας συντριβή στην κατά σάρκαν οικογένεια του, στα πνευματικά αδέλφια του, στους πάρα πολλούς φίλους του.
 
Έναν χρόνο μετά, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, στην εκκλησία όπου ο Ισίδωρος βαπτίσθηκε μωρό λαμβάνοντας το λαϊκό όνομά του, οι γονείς και οι συγγενείς καθώς και τα πνευματικά αδέλφια και οι φίλοι του που δεν άφησαν την λήθη να κυριαρχήσει στη μνήμη τους, τίμησαν την μνήμη του μακαριστού κληρικού. Συγκινημένοι επανέφεραν στη μνήμη τους το παιδί, τον πνευματικό αδελφό, τον αγαπημένο φίλο που έφυγε τόσο ξαφνικά και πρόωρα.
 
Μετά την θεία λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωακείμ, με την συμμετοχή πλήθους κληρικών-πνευματικών αδελφών του κεκοιμημένου κληρικού, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Ισιδώρου.
 
Πηγή: www.amen.gr
pyramisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου