Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Βαβυλώνος: ''Ο π. Ισίδωρος ήταν άγγελος που χαρίσαμε στους ουρανούς''

Pyramisnews.gr

kairo salakos
 
Γράφει ο Νίκος Κάτσικας
 
Στην εκκλησία των Αρχαγγέλων Ντάχερ του Κάΐρου, ένας Άγγελος «περίμενε» σήμερα το πρωί, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην πόρτα του ναού.
Ήταν ένας Άγγελος, όπως είχε πάρει το όνομα όταν βαφτίστηκε…
Αλλά, δεν ήταν ο ίδιος…
Ήταν μία τεράστια φωτογραφία του, στο ύψος που εκείνος ο Άγγελος είχε, όταν κατόπιν έγινε για όλη την παροικία του Καΐρου, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την οικογένειά του και όσους τον αγάπησαν, ο αδελφός μας, ο φίλος μας: ο πατήρ Ισίδωρος Σαλάκος.

Ο αξέχαστος χαμογελαστός Ισίδωρος, το παλικάρι των 32 ετών, που πάντοτε με την καλή του καρδιά, με ένα πατρικό χάδι, με την γλυκιά φωνή του, καλωσόριζε τους πάντες, σε αυτήν την ίδια εκκλησία, όπου σήμερα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνό του, από τότε που ταξίδεψε στην Βασιλεύουσα.

«Ήταν ο Άγγελος που χάρισε στους ουρανούς, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η παροικία μας, η οικογένειά του, όλοι μας», έλεγε με δάκρυα ψυχής ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Νήφωνας.
«Τώρα, ο Άγγελός μας αυτός, προσεύχεται για όλους εμάς», προσέθεσε, μιλώντας για το έργο του και για την προσφορά του στην εκκλησία, μέχρι την στιγμή που τον πήρε μαζί του ο Θεός… Και τον πήρε σε μικρή ηλικία, γιατί ο Θεός θέλει και τους μικρούς αγγέλους μαζί του», κατέληξε.

Και πράγματι, ρίγησαν οι καρδιές όλων όσοι παραβρέθηκαν στο μνημόσυνό του σήμερα. Των ιερέων, των λιγοστών Ελλήνων. Των αραβορθοδόξων. Αλλά και των Προσκόπων του αραβορθόδοξου ποιμνίου, με επικεφαλής τον κ. Εσκάνταρ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής απέστειλε τις ευχές του και όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής, «ο Θεός να τον αναπαύσει».

Ο πατήρ Ισίδωρος θα μείνει πάντα στις καρδιές μας, ως ένας Άγγελος, που πραγματικά ήταν… και παραμένει…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου