Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αν υπάρχει καλή θέληση... "Με ένα μόνο «tweet», 11.000 δολάρια για καθαρό νερό στην Κένυα..."

Με ένα μόνο tweet ανώνυμος δωρητής συγκέντρωσε το ποσόν των 11.000 δολαρίων και δώρισε το ποσό για να πάει καθαρό νερό στην Κένυα, δείχνοντας ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται και για καλό σκοπό.

 twitter 01

Αναπάντεχη έκπληξη ήταν για τους χρήστες του διαδικτύου, και όχι μόνο, η είδηση ότι ένας ανώνυμος χρήστης στο Twitter κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσόν των 11.000 δολαρίων με ένα και μόνο tweet για να σκαφτούν πηγάδια και να πάει καθαρό νερό στην Κένυα.
Η Κένυα, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης καθαρού νερού, όπως και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες.
Ο ανώνυμος δωρητής έδωσε τα χρήματα κατευθείαν σε μία οργάνωση στο διαδίκτυο που ονομάζεται Doge4Water και με ψηφιακά χρήματα, τα doge coins, προωθεί την ιδέα της δωρεάς χρημάτων με στόχο να γίνουν έργα για καθαρό νερό στις χώρες που το χρειάζονται.
Η αξία της ιδέας αυτής αλλά και της δωρεάς είναι διπλή αφού το Σάββατο 22 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, του οποίου η χρήση για άλλα κράτη του πλανήτη είναι δεδομένη, αλλά για κάποια άλλα είναι ακόμα ένα ζητούμενο.

Πηγή: protothema.gr
greekafricanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου