Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Χειροτονία του πρώτου Μοζαμβικανού ιερέα στην Ι.Ε. Μοζαμβίκης

Από την Ι. Επισκοπή Μοζαμβίκης

27042014736
 
Σε ιδιαίτερο Αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε χθες το πρωί, Κυριακή του Θωμά, με την σεπτή ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, η χειροτονία του πρώτου Μοζαμβικανού Ιερέα, του π. Χρήστου Sitoe, ενός εκ των Μοζαμβικανών φοιτητών της ιερατικής σχολής της Κένυας, ο οποίος και θα διακονήσει την ιεραποστολική Επισκοπή Μοζαμβίκης.
Ο επίσκοπος κ. Ιωάννης, εμφανώς συγκινημένος, μετέφερε το πατρικό ενδιαφέρον του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, επισημαίνοντας στον χειροτονούμενο, το σπουδαίο έργο που αναλαμβάνει για τον Ευαγγελισμό των διψασμένων για Ορθοδοξία Μοζαμβικανών.
Στην ομιλία του ο Επίσκοπος κ.Ιωάννης τόνισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανος για την επιλογή του να υπηρετήσει την Εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου, την αρχαιότερη Εκκλησία της Αφρικής, που 2000 χρόνια τώρα μεταλαμπαδεύει τον Αναστάσιμο Ευαγγελικό λόγο.
Στην αντιφώνησή του, ο π. Χρήστος αναφέρθηκε στην επιλογή του να ακολουθήσει με ιερή ζέση την Ορθόδοξη Εκκλησία, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, τον Επίσκοπο κ. Ιωάννη και τον Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, διευθυντή της εκεί ιερατικής σχολής, την μητέρα του, την σύζυγό του και την μικρή του κόρη, πηγή έμπνευσης για αυτόν όπως, επίσης, και όλους τους φίλους του που τον στήριξαν.
Έγινε πανηγυρικός εορτασμός του Προστάτου της της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αγίου Μάρκου όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου και περίτεχνη Καθέδρα του Ιδρυτή της καθώς και ευλογία των άρτων.
Ακολούθησε λιτανεία στον περίβολο του Ναού και κέρασμα στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής, όπου ο κόσμος συνεχάρη τον νέο Ιερέα και χορωδία έψαλε ύμνους στην τοπική διάλεκτο.
 
27042014714
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου