Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

"Μικρές φωτιές έχουν ήδη ανάψει στους δρόμους της Ταναναρίβης..."


Ποιος είσαι εσύ; – Έργο σε 6 πράξεις


ΠΡΑΞΗ 1η

Μικρές φωτιές έχουν ήδη ανάψει στους δρόμους της Ταναναρίβης. Άλλες από τους μικρούς κατοίκους των δρόμων, για να ζεσταθούν, άλλες για να πάρουν μπρος τα κάρβουνα για το πρωινό ρόφημα που θα ξεγελάσει την πείνα των φτωχών. 5.30 π.μ. Η ζωή στην πόλη ήδη άρχισε.
Για δες με πόση ζωντάνια φορτώνεται ο μικρός οκτάχρονος το μπιτόν με το νερό στην πλάτη του!
Ο αγωγιάτης τραβάει με δύναμη το σαρέτι και αγωνίζεται να μεταφέρει γρήγορα τη μάζα των επίπλων που έχει φορτωθεί αποβραδίς. Ο ίδιος, ως συνήθως, έχει αναλάβει το ρόλο του οδηγού αλλά και του υποζυγίου. Το προσδόκιμο μεροκάματο 5.000 αριάρι, 1,5 ευρώ. Κι αυτό γιατί η κυρία του σαλονιού είναι ευκατάστατη.
«Ο λαός μου χύνει το αίμα του για να ζήσει», σκέφτεται ο νεαρός Ταχίρι καθώς βαδίζει γοργά για τη δουλειά. «Το ίδιο πρέπει να κάνω κι εγώ. Φτάνει πια. Πρέπει να κάνω κι εγώ οικογένεια. Φτωχός ίσως, μα έχει ο Θεός, όπως έχει για όλους αυτούς τους ομοίους μου… Για όλους τους φτωχούς του κόσμου.

MG1

ΠΡΑΞΗ 2η

Το μαχαίρι της μηχανής κρέατος έχει μπλοκάρει και ο πελάτης περιμένει να πάρει το κρέας. Ο Ταχίρι με πολλή επιμέλεια έχει βγάλει το προστατευτικό μέρος της μηχανής και την καθαρίζει με το χέρι του βαθιά μέσα της.
Όμως το μοτέρ παίρνει ξαφνικά εμπρός… Σε κλάσματα δευτερολέπτου, το δεξί του χέρι είναι παρελθόν. Αίμα, πόνος, ψυχική απόγνωση, κλάμα, σκοτάδι. Όλα γύρω του μοιάζουν να έχουν τώρα σβήσει.

Συνέχεια... http://ierapostoles.gr/2014/04/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%83%cf%8d-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%bf-%cf%83%ce%b5-6-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου