Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (2014) ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ POINTE-NOIRE

Ι. Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν




Σε κλίμα κατάνυξης η Ενοριακή Κοινότητα Αναλήψεως του Κυρίου του προαστείου Km4 του Pointe-Noire ετέλεσε την ετήσια πανήγυρή της επί τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή. Ευρισκoμένη σε μία από τις πτωχότερες συνοικείες της πολεως η Ενορία αυτή, υπό την πνευματική επιστασία του σεμνού και καλογάθου Εφημερίου, π.Λαυρεντίου Mpinga, χαρακτηρίζεται από την ευλογημένη απλότητα και την διάθεση αλληλεγγύης των πιστών. Η ετήσια ενοριακή εορτή αποτελεί την κορύφωση της συνεργασίας και της ομόνοιας. Η ενοριακή επιτροπή, η ομάδα των κυριών (bureau des mamans), η χορωδία των νέων, ντυμένων με τα ομοιόμορφα ενδύματα που χαρακτηρίζουν τα μέλη κάθε Ενορίας σύμφωνα με το τοπικό έθος, ήταν παρόντες στην Λειτουργική Σύναξη.

Κοντά τους η χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου, μαζί με τους Εφημερίους των δύο άλλων Ενοριακών Κοινοτήτων της πόλεως, τους Αιδεσιμ. π.Μάξιμο Oumba, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής και π.Σιλουανό Nkounkou και πλήθος ενοριτών τους, προσήλθαν να συνεορτάσουν με τους αδελφούς του προαστείου Km4. Η απόφαση που ελήφθη τις προηγούμενες ημέρες από τον Επίσκοπο και τους τρεις Εφημερίους της συμπρωτεύουσας του Κονγκό είναι η κοινή συμπροσευχή όλων των ορθοδόξων, κλήρου και λαού, στην ετήσια πανήγυρη κάθε μίας εκ των τριών Ενοριών της πόλεως («μονοκκλησιά), ως έκφραση χριστιανικής ενότητος, φιλαδελφείας και αγάπης.

 

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε τον θείο λόγο και επήνεσε όλους όσοι συνετέλεσαν στην άριστη οργάνωση του εορτασμού. Ακόμη, Σεπτή Πατριαρχική αδεία και ευλογία του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο π.Λαυρέντιο Mpinga, επί τη συμπληρώσει δεκαετούς καλλικάρπου ιερατικής διακονίας, ενώ χειροθέτησε τρεις νέους Αναγνώστες για την Ενοριακή Κοινότητα Αναλήψεως του Κυρίου.



Την πνευματική ευφροσύνη της Ευχαριστιακής Συνάξεως συνώδευσαν οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια των νέων και η προσφορά εδεσμάτων προς το εκκλησίασμα στον αύλειο χώρο του Ναού.

Περισσότερα...   http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/h-despotikh-eorth-ths-analhpsews-toy-kyrioy-sthn-omwnymh-enoria-toy-pointe-noire.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου