Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Περισσότερους αποσπασμένους κληρικούς από την Ελλάδα, υποσχέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

loverdos theodoros

pyramisnews.gr
                              
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, συζητήθηκαν εκτενώς οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Σχολή του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια «Αθανάσιος ο Μέγας» και οι αποσπάσεις κληρικών από την Ελλάδα στο Πατριαρχείο προκειμένου να στελεχώσουν ορθόδοξες εκκλησίες στην Αφρική.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι θα σταθεί αρωγός ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα δυσχέραιναν στο παρελθόν τις αποσπάσεις κληρικών.
Κατά την συνάντηση επιπλέον συζητήθηκε η αξιοποίηση κτιρίου του Πατριαρχείου στην Άνω Κυψέλη για να λειτουργήσει στον εν λόγω χώρο σχολείο για φτωχές οικογένειες και μετανάστες.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και σημείωσε ότι οι «εξελίξεις στην Μέση Ανατολή απασχολούν την Ελληνική Κυβέρνηση».
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, την ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά του «Αβερωφείου» κτιρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο.
Επίσης, προσκάλεσε τον κ. Λοβέρδο να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια τον ερχόμενο Οκτώβριο (πιθανόν για τις 9 Οκτωβρίου, όπου συμπληρώνεται μία δεκαετία από την εκλογή του Πατριάρχου Θεοδώρου στον ιεραποστολικό θρόνο του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου) για να ξεναγηθεί στην Σχολή του Πατριαρχείου, τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου.
Ο Μακαριότατος τόνισε: «Η ήπειρος του μέλλοντος είναι η Αφρική. Στην Αφρική αγαπούν την Ελλάδα και μιλούν με καλά λόγια για τους Έλληνες».

http://pyramisnews.gr/perissoterous-klirikous-apo-ellada-yposxethike-ston-theodoro-o-loverdos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου