Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος στο Αλγέρι

Romfea.gr

algeria-4
 
Στο Αλγέρι, πρωτεύουσα της Αλγερίας μετέβη με τις ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β´ , ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος, για να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου, της αγάπης και καταλλαγής, σε περίοδο κρίσιμη για όλο τον ισλαμικό κόσμο της βορείου Αφρικής.
Εκεί στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος εντός της Ελληνικής Πρεσβείας ετέλεσε σαν απλός Ιερεύς αγρυπνία για το ξημέρωμα της εορτής της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίιου του Μυροβλύτου, ενώ στο τέλος εψάλη και η Δοξολογία της επερχομένης εορτής της Αγίας Σκέπης και της 28ης Οκτωβρίου, στο τέλος της οποίας η Εξοχωτάτη Πρέσβυς της Ελλάδος κα Αντιγόνη Κοντολέοντος ανέγνωσε το μήνυμα του ΥΦΥΠΕΞ κου Γεροντόπουλου.
Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του μετέφερε την αγάπη του Πατριάρχου και, αναφερθείς στο Αποστολικό ανάγνωσμα, αλλά και την Ευαγγελική περικοπή, ετόνισε ότι ολόκληρος ο ανήσυχος ψυχικός μας κόσμος, ως Χριστιανών, ξεκινά κυκλική πορεία και ολοκληρώνεται εν τέλει μέσα στο λόγο του Κυρίου, που υποδεικνύει την μεταξύ μας ενότητα και την πνευματική ζωή, ως τρόπους απλουστεύσεως των δυσκολιών του βίου και ως απάντηση σε πολλά ερωτήματά μας.
Ιδιαιτέρως εδώ στις ηρωικές περιοχές της Καρθαγένης και των αρχαίων επισκοπών Κωνσταντίνης και Ιππώνος, επί σημερινού αλγερινού εδάφους,  που,  προ των αραβικών κατακτήσεων και των ρωμαικών διωγμών, ήταν κέντρα, όπου έζησαν και έδρασαν Άγιοι και ομολογητές της Πίστεώς μας, εν οις οι Άγοι Κυπριανός Καρθαγένης και Αυγουστίνος Ιππώνος και πλειάδα μαρτύρων, πρέπει να νιώθουμε εσωτερική υπερηφανία, που έστω και ελάχιστοι σε αριθμό έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε αναμμένη την κανδήλα της Ορθοδοξίας με το ισχνό και σε χαλεπά περιβάλλοντα, ίσως και εχθρικά, φως της να κρατάει τη φλόγα της πίστεως δυνατή και να αποδεικνύει την δύναμή της εν ενότητι.
Παρόντες εκτός της Πρέσβεως ήταν ο Γραμματεύς Πρεσβείας κ. Κων/νος Ντέλικος όλοι οι εργαζόμενοι στην Πρεσβεία και οι ελάχιστοι ´Ελληνες της Αλγερίας, που έψαλαν όλοι μαζί συμμετέχοντες στην κατανυκτική Λειτουργία, δεδομένου ότι εκεί δεν υφίσταται Ελληνική Κοινότητα.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε όλους τους παρισταμένους και τους απεχαιρέτησε, για να επιστρέψει στην έδρα του, ευγνωμονώντας τον Θεόν και τους ιδίους για τις πλούσιες πνευματικές εμπειρίες, που προστίθενται αμφίδρομα στις πνευματικές φαρέτρες των συμμετεχόντων ενίοτε σε τέτοια απλά και όμορφα από την υφή τους πνευματικά και λατρευτικά δρώμενα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου