Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

"Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ..."



Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ


Τις άριστες εντυπώσεις που απεκόμισε από την επίσκεψή της (9η Αυγούστου 2014) στο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στην πόλη του Dolisie, εξέφρασε η Εξοχ.Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας του Κονγκό κα.Emilienne Raoul προς τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμονα, κατά την συνάντηση που είχαν την 17η Οκτωβρίου ε.ε. στο Υπουργείο. «Συγχαρητήρια! Η Ορθόδοξη Εκκλησία διαθέτει το καλύτερο κοινωνικό ίδρυμα στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα.Υπουργός, η οποία εδήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της για την καθαριότητα και την τάξη που επικρατεί στους χώρους του, την ποιότητα της διατροφής και της ενδύσεως των περιθαλπομένων παιδιών, αλλά και την πιστή εφαρμογή της σχετικής περί ευαγών ιδρυμάτων νομοθεσίας.

Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος συναντήθηκε με την κα.Υπουργό για να εκφράσει τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την επίσκεψή της στο Ορφανοτροφείο, ανεφέρθη λεπτομερώς στην καθοριστική οικονομική συμβολή των ιεραποστολικών συλλόγων της Ελλάδος στην ίδρυση και στην λειτουργία του, ως και εκκλησιαστικών οργανισμών, φορέων και ιδιωτών από την Ελλάδα και την Κύπρο που συνδράμουν, εν μέσω δριμείας οικονομικής κρίσεως, την φιλάνθρωπη αυτή προσπάθεια. Ακόμη, μετέφερε προς την κα.Raoul τις πατρικές ευχές και τις ευχαριστίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ενώ συζήτησε μαζί της τρόπους συνεργασίας επ’ωφελεία των παιδιών.

Στην συνάντηση παρίσταντο, επίσης, ο Αιδεσιμ.Πρωτοπρ.κ.Bernard Diafouka, Εφημέριος της Ενοριακής Κοινότητος Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ και η Διευθύντρια του Ιδιαιτέρου Γραφείου της κας.Υπουργού.

http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/h-orthodoksh-ekklhsia-diathetei-to-kalytero-koinwniko-idryma-sto-kongko.html#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου