Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ιερός Ναός Αγίων Κοσμά και Δαμιανού Nkhuwala, Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μαλάουι

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Ιερός Ναός Αγίων Κοσμά και Δαμιανού

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δραστηριοποιείται στο Μαλάουι εδώ και 8 χρόνια και έχει δημιουργήσει κοινότητες πιστών σε δεκάδες οικισμούς σε όλη την επικράτεια της χώρας. Όπως είναι φυσικό, οι κοινότητες αυτές χρειάζονται από έναν Ιερό Ναό. Δυστυχώς, όμως, δεν κατέστη δυνατό να κατασκευαστούν εκκλησίες σε όλες τις κοινότητες. Έτσι, σε 10 περίπου ενορίες που έχουν ιδρυθεί, οι Ορθόδοξοι μαζεύονται μέσα σε αχυροκαλύβες. Εκεί προσεύχονται. Εκεί γίνονται οι ακολουθίες. Συχνά, στην περίοδο των μεγάλων βροχών, τρέχουν οι στέγες ή γκρεμίζονται τα τούβλα που είναι φτιαγμένα από λάσπη.
Μία από αυτές τις ενορίες είναι και η περιοχή Chiradzulu, στο ορεινό χωριό Nkhuwala. Σε αυτό το χωριό εδώ και 4 χρόνια έχουμε βαπτίσει τους πρώτους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Θαυμαστή είναι η υπομονή και η καρτερία τους. Έχτισαν από μόνοι τους την αχυροκαλύβα τους και μαζεύονται εκεί τις Κυριακές και τις γιορτές. Θα περίμενε κανείς ότι θα μειωνόταν το ενδιαφέρον τους για την πίστη και θα τους χάναμε. Μα αντιθέτως δεν απογοητεύτηκαν, δεν πρόδωσαν την πίστη τους. Λένε συχνά: «εμείς Χριστιανοί Ορθόδοξοι βαπτιστήκαμε και με αυτή την πίστη θα πεθάνουμε».
Για να ανταποκριθούμε σε αυτή την αγάπη των Μαλαουιανών αδελφών μας, δημοσιεύσαμε το αίτημά τους και ο Θεός ευλόγησε να βρεθεί δωρητής, ο οποίος ανέλαβε να καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων χρημάτων.
Ήδη έχουν αποσταλεί τα πρώτα χρήματα και έχει αρχίσει η θεμελίωση του Ιερού Ναού. Παρακαλούμε, εύχεσθε να τον ολοκληρώσουμε.

http://ierapostoles.gr/projects/%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8d-nkhuwala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου