Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ''Επιστρέφω μετά από 40 χρόνια στη Ριζάρειο''

Romfea.gr

rizareios-48
 
Ριζάρειος | Θάνος Θανόπουλος
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Διευθυντή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και προστάτη της Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β'.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Βελεστίνου Δαμασκηνός, Σάμου Ευσέβιος, Ζιμπάμπουε Σεραφείμ, Καρθαγένης Αλέξιος, Γουινέας Γεώργιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Καβάσων Εμμανουήλ, Μέμφιδος Νικόδημος και Ηλιουπόλεως Θεόδωρος.
Να αναφερθεί ότι σαν σήμερα πριν σαράντα χρόνια ο Μακαριώτατος αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, ημερομηνία που συμπίπτει με τον εορτασμό των 170 ετών από την ίδρυσή της.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή ρασοφορίας στους Ριζαρείτες μαθητές από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.
Να σημειωθεί ότι στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρέστησαν, Καθηγητές της Σχολής, Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πλήθος κόσμου.
Τον Μακαριώτατο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Χρήστος Μασσαλάς, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην σημερινή σημαντική ημέρα για την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
 
Περισσότερα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)   ...  http://www.romfea.gr/epikairotita/27916-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου