Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τελετή προς τιμήν του Μητροπολίτου Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Αλεξίου, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετούς Αρχιερατικής Διακονίας...

Romfea.gr

Τυνησία: Η έκπληξη της Ελληνικής Κοινότητος στον Μητροπολίτη

tinisia-11
 
Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη ετελέσθησαν η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Σκέπης και εψάλη επίσημη Δοξολογία για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου, δεδομένου ότι η τρίτη 28/11 ήταν εργάσιμη ημέρα για τη χώρα, ενώ η πλησιέστερη κυριακή, δηλαδή η 26η, ημέρα βουλευτικών εθνικών εκλογών.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος συμπαραστατούμενος από τον πρωθιερέα π. Δημήτριο Νετσβετάεφ.
Ο Σεβασμιώτατος, μετέφερε και τις ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ Θεοδώρου Β΄, ευχηθείς τα δέοντα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε με λόγο μεστό και πλήρη ακριβείας και ιστορικών αναφορών και αναδρομών η ΑΕ η πρέσβυς της Ελλάδος στην Τύνιδα Κα Άννα Κόρκα.
Παιδιά του σχολείου απήγγειλαν ποιήματα. Στο πέρας των εκδηλώσεων όλοι μετέβησαν στο ηρώο των Ιερολοχιτών πεσόντων το 1943, στον αύλειο χώρο του Ναού, όπου εψάλη τρισάγιο και η Πρέσβυς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ελλάδος.
Στο τέλος άπαντες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και εν συνεχεία στην αίιθουσα του σχολείου ετελέσθη από τον Μητροπολίτη η τελετή αγιασμού της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς για το τμήμα ελληνομάθειας, που λειτουργεί στην Κοινότητα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε γόνους ελληνικών οικογενειών και σε τυνήσιους.
Εκτός της εξοχωτάτης Πρέσβεως κας Άννας Κόρκα παρέστη σύσσωμος η Ελληνική Διπλωματική αντιπροσωπεία και το διοικητικό προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Τυνησίας Ιωάννης Δύντσικος με το διοικητικό συμβούλιο, η εκπαιδευτικός κα Φρειδερίκη Μαρούση και όλα τα μέλη της Ελληνικής παροικίας, όλοι οι ρωσορθόδοξοι, μέλη της ρωσσοφώνου ενορίας Τύνιδος.
Προ του τέλους των εκδηλώσεων εντός του Ιερού Ναού η Ελληνική Κοινότητα επεφύλαξε μιά έκπληξη στον Σεβασμιώτατο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαπενταετίας Αρχιερωσύνης και δέκα ετών ποιμαντικής διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης στη Βόρειο Αφρική, με έδρα την Τύνιδα Τυνησίας (Καρθαγένη) και πνευματική ευθύνη επί των επίσης ισλαμικών κρατών της Αλγερίας, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας.
Ανεγνώσθη από το μέλος του ΔΣ Κα Μαριάννα Σεχρεμέλη Ουελμπένι χαιρετισμός και συγκινητική συγχαρητήρια ομιλία προς τον Μητροπολίτη, στο τέλος της οποίας ο Πρόεδρος και το ΔΣ του προσέφεραν αναμνηστική πλακέτα, την εικόνα του προστάτου του Αγίου Νεκταρίου και άνθη.
Ο Μητροπολίτης συγκινημένος ευχαρίστησε για την αυθόρμητη ενέργεια της κοινότητος, τονίσας ότι οι επικεφαλής σημαντικών θεσμών, όπως αυτού της τοπικής Εκκλησίας, δεν εορτάζουν ιωβηλαία, αλλά εξακολουθούν πορείες προσφοράς εν ταπεινώσει για τον Χριστό και την Εκκλησία Του.
Είπε ότι πριν από αυτόν υπήρξαν πολλοί και πολύ αξιολογώτεροι και μετά από εκείνον θα υπάρξουν άλλοι και ότι σημασία έχει η συνέχιση του έργου, επ΄αγαθώ και σωτηρία ψυχών και για την υγιή συνέχισιν της πορείας της Εκκλησίας.
Έτσι έκλεισε η λιτή και απέριττη τελετή προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Αλεξίου, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετούς Αρχιερατικής Διακονίας εν Αφρική και δεκαετίας ποιμαντικής προσφοράς εν Καρθαγένη, προς Δόξαν Θεού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου