Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πανήγυρη του Ι. Ναού των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή της Σούμπρας στο Κάιρο

agioi anargyroi 2014 d                                                      
 pyramisnews.gr

Γράφει ο καθηγητής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ
 
 
Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, εορτάσθη και φέτος την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, η πανήγυρις των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον εορτάζοντα και πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Πατριαρχικό ναό των Αγίων Αναργύρων της Σούμπρας.
Το εσπέρας της παραμονής, ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, συνεπικουρούμενου από τον π. Νεκτάριο Κιούλο, που είναι Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αθηνών και τους πανοσιολογιωτάτους αρχιμανδρίτες π. Θεόδωρο, π. Μιχαήλ. Π. Ιωακείμ (του Καΐρου).
Παρέστησαν η κα Μπέσυ Παπανικολάου που εκπροσώπησε την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ευάγγελος Δαϊρετζής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ κα Στέλλα Κυριάζη, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Αντώνης Διαμαντίδης (και ως Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου) και Πάρις Οικονόμου, ο πρώην Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (Αθήνας) κ. Νικόλας Βαδής, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης και σύσσωμο το ΔΣ, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου κ. Γιώργος Καλλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βασιλική Γαζή, η Αντιπρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Ευαγγελία Θηραίου και άλλοι επίσημοι.
Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας των Αγίων και η Αρτοκλασία.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/panigiris-agion-anargyron-soumbras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου