Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος»

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν's photo.

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν's photo.

Κατά την παραμονή του στην πόλη Dolisie, την 7η Νοεμβρίου 2014, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων είχε εκτενή συνεργασία με τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Παύλο Diafouka, Διευθυντή του ορθοδόξου ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» και Εφημέριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Ειρήνης, για θέματα αφορώντα στην εύρυθμη διοίκηση του ιδρύματος, ως και τον καταρτισμό του ημερησίου προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά την διάρκεια του νέου σχολικού έτους.
...Επίσης, παρέδωσε στα παριστάμενα παιδιά (τα υπόλοιπα βρίσκονταν στο σχολείο τους αφού στο Κονγκό εφαρμόζεται το σύστημα της εκ περιτροπής πρωινής και απογευματινής λειτουργίας των σχολείων) καινούργια υποδήματα, κατάλληλα ενδύματα για τις αθλητικές σχολικές δραστηριότητες, καθώς και μεγάλη ποσότητα υφάσματος για την κατασκευή κλινοσκεπασμάτων, μερίμνη του π. Παύλου. Τα παραπάνω είδη αποτελούν προσφορά της νεολαίας της λιβανέζικης παροικίας του Pointe-Noire στην μνήμη νεαρού συμπατριώτου τους που εκοιμήθη αιφνιδίως στο Κονγκό.
Σημειώνεται επίσης, ότι την 17 Οκτωβρίου 2014 η κα.Nsansa Melanine από την πρωτεύουσα Brazzaville αγόρασε και προσέφερε αθλητικά υποδήματα σε όλα τα περιθαλπόμενα παιδιά. Ακόμη, η κα. Koubango Eveline από το Dolisie προσέφερε μεγάλη ποσότητα γραφικής ύλης (τετράδια), ενώ η οικογένεια της λογίστριας της Ιεράς Επισκοπής, κας. Ntsatou née Moussolo N’zoumba Sylvie, από το Pointe-Noire, προσέφερε τρόφιμα.
Η επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου στη πόλη του Dolisie ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως προς τη Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης και κήρυγμα προς τους πιστούς της Ενοριακής Κοινότητος.

Περισσότερα...
(www.orthodoxchurchcongo.com)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου