Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στο ορθόδοξο εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών», στην πόλη Dolisie, για τον αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2014-2015

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν







 

Την 7η Νοεμβρίου 2014 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisie, όπου ετέλεσε στο ορθόδοξο εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών» τον αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2014-2015.
Απευθυνόμενος προς τους 120 μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ ανεφέρθη στην σημασία της μορφώσεως για την πνευματική πρόοδο και ωρίμανση του προσώπου και κατ’ επέκταση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ετόνισε την σπο...υδαιότητα της Χριστοκεντρικής παδείας, ενώ μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ προς τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους. Προς όλους προσεφέρε γλυκίσματα και ιερά εικονίσματα.
Η κατασκευή του σχολείου «Φως Εθνών» άρχισε στην πόλη του Dolisie, τη ευλογία της ΑΘΜ, τον Ιανουάριο του έτους 2008 από τον Σεβ.Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής (νυν Πενταπόλεως) κ.Ιγνάτιο, ο οποίος την 27η Οκτωβρίου 2009 ετέλεσε τα εγκαίνια. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος, δαπάναις του Συλλόγου Φίλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «Η Γέφυρα της Αγάπης» Ηρακλείου Κρήτης, η οποία περιελάμβανε τον πλήρη ελαιοχρωματισμό του κτιρίου, την αποκατάσταση των καταστραφέντων υαλοπινάκων, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και την αισθητική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου με φυτά. Οι εργασίες συνεχίζονται με την συντήρηση των επίπλων και των μαθητικών θρανίων, ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες κατασκευής γηπέδου καλαθοσφαίρισης, δαπάναις της Ιεράς Επισκοπής.
Σημειώνεται ότι το σχολείο έχει αναγνωρισθή επισήμως από το Υπουργείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ ως «établissement privé conventionné» (ιδιωτικό ίδρυμα ειδικής συμβάσεως), κατόπιν της σχετικής Συμβάσεως που υπεγράφη την 23η Αυγούστου 2013 μεταξύ της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του αρμοδίου Υπουργείου και αφορά στην παροχή πολλαπλών νομικών και άλλων ειδικών ευεργετημάτων για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στην Ι.Επισκοπή και λειτουργεί ή θα λειτουργήσει στην επικράτεια της χώρας. Αντίστοιχη σύμβαση διέπει και ευεργετεί όλα τα ιδιωτικά σχολεία της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Περισσότερα...
(www.orthodoxchurchcongo.com)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου