Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014 ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

 

 
 
 
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ευρισκόμενος στο Κάϊρο κατά το πατριαρχικό έθος, χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος εντός του Νοσοκομείου της Ελληνικής Κοινότητος Καίρου, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, παρουσία δε της Εντιμ. Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Κάιρο κας Λ.Κυρίμη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος δέχθηκε όμιλο νέων της Κοπτικής Εκκλησίας, οι οποίοι, κατόπιν ευγενικής παραινέσεως του Κόπτη Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’, απέδωσαν εόρτιους ύμνους προς τιμήν της Α.Θ.Μ.
 
 
 
 

Ακολούθως ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε προς ευλογία και επιστηριγμό τους νοσηλευομένους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ, μεταβαίνοντας στον παρακείμενο  Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, έψαλλε με τους Γέροντες και τις Γερόντισσες τα εόρτια κάλαντα και τους μοίρασε δώρα. Το οδοιπορικό της Παραμονής των Χριστουγέννων συνεχίστηκε με επίσκεψη και η ανταλλαγή ευχών και δώρων με τους τροφίμους του Αραβορθοδόξου Γηροκομείου, στην Ηλιούπολη του Καΐρου.
Στην Πατριαρχική Επιτροπεία, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τους Προσκόπους του Καΐρου, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο κ.Αλέκο Καζαμία, του έψαλλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα. Καταληκτικώς, ο Μακαριώτατος προσήλθε στην πλήρως ανακαινισθείσα Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου προς διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών προ του επισήμου εγκαινισμού αυτής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου