Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κηδεία γιου του Επισκόπου Γεωργίου Γκαδούνα και ομαδικές βαπτίσεις στην Κένυα

Romfea.gr

kenia-1
 
Χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, παρόλο που ταξίδεψε όλη τη νύχτα χωρίς διακοπή, για να φτάσει στην Κένυα, τέλεσε την κηδεία του γιου του μακαριστού Επισκόπου Νιτρίας Γεωργίου Γκαδούνα στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο χωριό Δογόττο, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Επισκόπου Νιτρίας.
Ο Σεβασμιώτατος έκανε μια ιστορική διαδρομή στην ιστορία της οικογένειας Γκαδούνα και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Κένυα.
Ο ίδιος σχετίστηκε με όλη την οικογένεια από το έτος 1977, όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στην Κένυα.
Αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά, που σημάδεψαν την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κένυα.
Είπε, ακόμη, πόσο ευτυχής ήταν που ο Θεός τον αξίωσε να συνδεθεί οικογενειακά με την οικογένεια αυτή, που έγραψε λαμπρή ιστορία στο πέρασμά της που σχετίζεται, άμεσα, με την ιστορία της Ορθοδοξίας στην Κένυα.
Μετέφερε, τέλος, τα συλλυπητήρια της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄.
Η ταφή έγινε στο οικόπεδο της οικογένειας, εκεί που έζησε ο επίσκοπος Νιτρίας Γεώργιος Γκαδούνα, δίπλα στον τάφο της μακαριστής μητέρας και αδελφής του εκλιπόντος Στέφανου Μπούκουα.
Την επομένη, Κυριακή, εορτή του Αποστόλου Ανδρέα, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο Ιερό Ναό Αγίων Παρθενίου και Αλεξάνδρου, όπου μετά τη θεία λειτουργία, τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις.
Να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών ξεπερνούσε τους χίλιους και ο Σεβασμιώτατος κοινωνούσε για περισσότερο από μια ώρα, αφού τα παιδιά ξεπερνούσαν τον αριθμό των τετρακοσίων.
Ο Σεβασμιώτατος, κατασυγκινημένος, ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να λειτουργήσει μαζί με παλαιούς μαθητές του και να ψάλλει, ταυτόχρονα, η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής, καθ’ όλη τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.
Στο κήρυγμά του πήρε αφορμή από τη σημερινή αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου (Α΄ Κορινθίους, κεφ. 4) και τόνισε τη σπουδαιότητα που κατέχει στη ζωή του κάθε Ορθόδοξου χριστιανού η παρουσία του ίδιου του Θεού, που, συνεχώς, βρίσκεται ανάμεσά μας και καλλιεργεί το πνεύμα της ενότητας, της αγάπης και της μακροθυμίας.
Ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της χορωδίας της Πατριαρχικής Σχολής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου