Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τα ορφανά παιδιά στην Ι.Μητρόπολη Κένυας


Romfea.gr

kenya-4
 
kenya-6
 
Όπως κάθε χρόνο, για πολλά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, παραθέτει πλούσιο χριστουγεννιάτικο γεύμα για τα ορφανά των γύρω περιοχών εκεί όπου βρίσκεται το κέντρο της ιεραποστολής μας.
Έτσι, την ημέρα των Χριστουγέννων, μετά τη θεία λειτουργία, που τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων, έχων ως συλλειτουργό τον νέο Επίσκοπο Νιτρίας Νεόφυτο, περίπου 500 παιδάκια έφθαναν στο κέντρο της ιεραποστολής.
Το κάθε παιδάκι, συνοδευόμενο από τη μητέρα του, είχε την ευκαιρία να γευθεί ένα πλούσιο γεύμα, το οποίο συνοδευόταν από αναψυκτικό και, στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε στο κάθε παιδάκι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.
Στο επίσημο αυτό γεγονός ήρθαν οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Ρωσσίας, όπως και διάφοροι επιχειρηματίες, συνοδευόμενοι από το προσωπικό τους.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους Αφρικανούς, όταν αντίκρισαν τόσα παιδάκια, που δεν θα είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν Χριστούγεννα, αν δεν του δινόταν η ευκαιρία από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κένυας.
Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και ο ίδιος να συμμετάσχει σ’ αυτό το μεγάλο γιορταστικό πρόγραμμα, δίνοντας την ελπίδα και τη χαρά στα αθώα, φτωχά, ορφανά παιδάκια των περιοχών γύρω από τη Μητρόπολη.
Την εβδομάδα αυτή ο Σεβασμιώτατος προγραμματίζει να κάνει το ίδιο πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στο μεγάλο ορφανοτροφείο που φιλοξενεί 200 παιδάκια, στην περιοχή Νιέρι στους πρόποδες του όρους Κένυα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου