Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι φίλοι από το Κονγκό που ψέλνουν ελληνικούς βυζαντινούς ύμνους

agioritikovima.gr

Κάνουν τον γύρο της Αφρικής, ψέλνοντας Βυζαντινούς Ύμνους στα ελληνικά. Δεν είναι Έλληνες, ούτε έχουν σχέση με την Ελλάδα.
Είναι οι Κοσμάς Ιλούνγκα και Δημήτρης Μπούα, είναι Ορθόδοξοι από το Κονγκό και έμαθαν να διαβάζουν ελληνικά λόγω της αγάπης του για την Βυζαντινή μουσική.
Δείτε τι δήλωσε ο Κοσμάς Ιλούνγκα στο New Greek TV, αλλά και τις ερμηνείες τους, που εντυπωσιάζουν.
«Κάποιοι όταν με βλέπουν και με ακούν λένε πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένας Αφρικανός ψέλνει Βυζαντινή μουσική. Κι όμως, εγώ αυτό κάνω. Ό,τι μου έδωσε την ευκαιρία ο Θεός να κάνω». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Κοσμά Ιλούνγκα (πλήρες όνομα: Κοσμά Τσαφού Ιλούνγκα), από την Δημοκρατία του Κονγκό, ο οποίος μας κίνησε το ενδιαφέρον, λόγω της δραστηριότητάς στου στον τομέα της Βυζαντινής Μουσικής.
Ο Κοσμάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονγκό, από Ελληνορθόδοξους γονείς. Η εμπειρία του στην Ορθόδοξη Εκκλησία τον έκανε να αγαπήσει τους βυζαντινούς ύμνους και να τους κάνει αντικείμενο των σπουδών του για τρία ολόκληρα χρόνια. Σήμερα, σε συνεργασία με τον – επίσης Κογκολέζο – συνάδελφό του Δημήτρη Μπούα, γυρίζουν την Αφρική και πραγματοποιούν συναυλίες, απευθυνόμενοι στις τοπικές Ορθόδοξες Κοινότητες. Οι συναυλίες αυτές περιλαμβάνουν ύμνους στα ελληνικά.
«Τον Δεκαπενταύγουστο πήγαμε στο Μπουρούντι και τον περασμένο Οκτώβριο στην Τανζανία, το Νταρ Ες Σαλάμ. Θα ήταν χαρά μου να κάνω συναυλίες και σε άλλες χώρες, εφόσον προσκληθώ», δηλώνει ο Κοσμάς στο New Greek TV.
 
1:01       
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου