Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΥ: Ο Εμπολα συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στη Σιέρα Λεόνε...

ΠΟΥ: Ο Εμπολα συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στη Σιέρα Λεόνε

tanea.gr

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του Έμπολα αυξήθηκε στους 6.070 επί συνόλου 17.145 κρουσμάτων ως την 30ή Νοεμβρίου και ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη την επικράτεια της Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στη Σιέρα Λεόνε καταγράφηκαν 537 νέα κρούσματα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 30ή Νοεμβρίου, από 385 την προηγούμενη, ανέφερε ο ΠΟΥ δίνοντας στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Η εξάπλωση του ιού παραμένει ταχεία «σε όλη τη χώρα με την εξαίρεση του νότου», διευκρίνισε και τόνισε πως στην πρωτεύουσα Φριτάουν καταγράφηκαν τα 202 από τα 537 νέα κρούσματα.

Στις δυτικές περιοχές της Σιέρα Λεόνε, όπως η Φριτάουν και το Πορτ Λόκο, οι υπάρχουσες δυνατότητες «νοσηλείας και απομόνωσης συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες πιέσεις από τον μεγάλο όγκο των νέων ασθενών», επισήμανε ακόμη ο Οργανισμός αυτός του ΟΗΕ.

Στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί σχεδόν όλοι - πλην 15 σε άλλα κράτη - οι θάνατοι από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα 1.455 από τα 2.039 νέα κρούσματα στις τρεις χώρες αυτές μέσα στις τελευταίες 21 ημέρες, την περίοδο επώασης του ιού ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

http://www.tanea.gr/news/world/article/5186381/poy-o-empola-synexizei-na-eksaplwnetai-me-taxeis-rythmoys-sth-siera-leone/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου